SP: 'Overlast van hostel Nightflight is onverminderd groot' | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
SP: ‘Actie nodig tegen overlast Night Flight’
SP: ‘Actie nodig tegen overlast Night Flight’

SP: 'Overlast van hostel Nightflight is onverminderd groot'

BREDA - Het is al jaren onrustig aan de Nijverheidssingel. Omwonenden liggen in de clinch met de uitbaatster Tina Otera van hostel Nightflight vanwege de vele geluidsoverlast. Vorig jaar werd het hostel door de gemeente een maand lang gesloten. Maar volgens de SP, die vaker samen met de buurtbewoners een vuist maakt tegen het hostel, is de overlast onverminderd groot. 


Kratten vol bier die het hostel in worden gesleept, bezoekers van het hostel die in de Singel hun behoefte doen en een uitbaatster die niet genoeg toezicht houdt. Dat is volgende SP de huidige situatie bij het hostel aan de Nijverheidssingel. De partij zette met fotobewijs voor het college op een rijtje op welke aspecten de uitbaatster haar exploitatievergunning allemaal schendt. 

Zo mogen bezoekers niet op straat blijven hangen, mogen ze geen alcoholische dranken mee naar binnen nemen, en moet de straat schoon worden gehouden. Op de foto's toont de SP aan dat deze regels niet worden nageleefd. Ook moet de uitbaatster te allen tijde aanwezig zijn in het hostel. Maar uit Google recensies blijkt dat de vrouw meerdere malen afwezig was toen er nieuwe gasten aan kwamen. Volgens Bas Maes, fractievoorzitter van de SP,  zijn omwonenden het vertrouwen in de overheid volledig kwijtgeraakt, omdat het toezicht op het hostel faalt. De SP'er wil graag weten wat het college nog meer nodig heeft dan het jarenlang stelselmatig schenden van de voorwaarden uit de exploitatievergunning, om tot definitieve sluiting over te gaan.

Ondertussen speelt er in de rechtbank echter een hele andere situatie. De uitbaatster kon zich namelijk niet vinden in de tijdelijke sluiting van een maand die de gemeente haar vorig jaar oplegde. Zij sleepte de gemeente Breda voor de rechter omdat de sluiting van het hostel volgens haar onrechtmatig is geweest. Of zij daarin gelijkt krijgt, is nog niet bekend. De rechtbank moet nog uitspraak doen in de zaak.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief