De inbraak in de Soccer Fanshop
De inbraak in de Soccer Fanshop (Foto: Perry Roovers/SQ Vision)

Steeds meer winkeldiefstallen in Breda; aantal woninginbraken daalt

BREDA - In de eerste helft van 2019 zijn er in Breda meer misdrijven gepleegd dan in de eerste helft van 2018 het geval was. Dat blijkt uit de veiligheidsmonitor van de gemeente Breda. Met name het aantal winkeldiefstallen is toegenomen. Dat terwijl woninginbraken juist minder plaats vonden.


De veiligheidsmonitor van de gemeente Breda geeft inzicht in de cijfers rondom misdrijven in de gemeente Breda. Door de cijfers van het eerste half jaar van 2019 te vergelijken met diezelfde cijfers van het eerste half jaar van 2018 kan er een voorzichtige inschatting worden gemaakt van de ontwikkeling van de veiligheid/criminaliteit in de stad. 

Uit de monitor blijkt dat de criminaliteit in de gemeente is toegenomen. Waar er vorig jaar in de eerste zes maanden 5150 misdrijven werden gemeld, zijn dat er nu al 5510. De grootste stijgers zij horizontale fraude (fraude binnen het financieel verkeer tussen burgers, bedrijfsleven en financiële instellingen) en winkeldiefstallen. Van die laatste waren er al 283, waar dat er vorig jaar 'pas' 211 waren. 

Woning- en bedrijfsinbraken zijn juist gedaald. Er zijn dit jaar 222 woninginbraken gemeld, waar dat er vorig jaar in de eerste zes maanden 296 waren. Andere misdrijven, zoals auto-inbraken, fietsdiefstallen en vernielingen liggen op hetzelfde niveau als vorig jaar.

De informatie wordt door de gemeente gebruikt om de aanpak van criminaliteit te sturen en waar nodig de focus te verleggen. 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief