De Fatimatunnel
De Fatimatunnel (Foto: Wesley van der Linde)

Maandenlange afsluiting Fatimatunnel moet gedreun van verkeer tegengaan

BREDA - Het is vandaag precies een maand geleden dat de Fatimatunnel in de richting van Ulvenhout werd afgesloten voor verkeer. Maar het einde van de werkzaamheden laat nog even op zich wachten. Pas 18 augustus, als de werkzaamheden aan de Zuidelijke Rondweg ook klaar zijn, wordt het werk afgerond.


Het groot onderhoud aan de Fatimatunnel heeft nogal wat voeten in aarde. Het is een complex karwei om te zorgen dat de weg weer klaar is voor de toekomst.

De meeste voegovergangen in de tunnelbak worden gesloopt en vervangen door een stille voeg. Alleen de begin en eindvoeg blijven op hun plek, dat is constructief anders niet mogelijk. De aanpassing gaat een groot verschil maken voor de omwonenden. Want al het verkeer dat onder de tunnel doorreed zorgde voor de werkzaamheden voor veel gedreun. 

Verder wordt het asfalt vervangen en wordt de waterafvoer voorzien van nieuwe elementen. Hier en daar voert de gemeente bovendien wat betonreparaties uit en de gehele tunnel wordt weer voorzien van een nieuwe laag verf. Ook fietsers gaan baat hebben bij de werkzaamheden. Bij het fietspad worden de tegels vervangen voor asfalt en het trottoir wordt herstraat. 

Het werk aan de Fatimatunnel wordt uitgevoerd in 2 fases. Eén voor iedere rijbaan. Maar omdat het lastig is om een omleiding in te voeren voor verkeer richting de stad, zal de tunnel tijdens de gehele werkzaamheden afgesloten zijn in de richting van Ulvenhout.