De organisatie is dik tevreden met deze editie van Trailerfest.
De organisatie is dik tevreden met deze editie van Trailerfest. (Foto: Rosa Meiniger)

Organisatie Trailerfest dik tevreden: 'Het terrein voelde aan als een grote chaos'

  algemeen

BREDA - De derde editie van Trailerfest, dat afgelopen zaterdag plaatsvond, was een daverend succes. Het slechtste festival van Nederland trok ruim drieduizend bezoekers naar Breepark om een dag te klooien, spelen en drinken tussen de campers en kringloopspullen. 


"Wij zijn dik tevreden over zaterdag", vertelt organisator Tijn Kapteijns, die het festival samen met Billy Zomerdijk ontwikkelde. "Het was precies zoals het had moeten zijn. Het hele terrein was een grote chaos, maar organisatorisch was het heel relaxt." Er zijn dan ook geen gekke dingen gebeurd. "De sfeer was erg goed en gezellig. Je merkt dat het echt een uniek feest is." 

Al lijken de reacties van bezoekers op het eerste oog niet al te lovend. "Bezoekers reageren dat het echt kut was. Dat bedoelen ze juist positief. Ook zij gaan helemaal mee in het concept." De organisator is blij om dat te zien. "Het is heel gaaf om te zien dat een concept wat je bedenkt werkt en klopt. Volgend jaar gaan we dan ook niks veranderen. Goed is goed." 

Bende van ellende
De organisatie wilde niet dat het festival tot in de puntjes verzorgd overkomt. Het doel is om het pretentieuze en commerciële van het festival af te halen. "Het voelt aan als een bende van ellende, maar die speelse vrijheid is juist wat mensen trekt. De gêne is weg. Er is geen drempel", vertelde Kapteijns eerder aan deze site. Ook de marketing is op z'n minst 'uniek' te noemen. Er wordt afgeraden om te komen, in bijna iedere post zit wel een spelfout, de trailer is een meme en er wordt alleen negatief gepraat over het festival. Toch werkt dat. Ruim 3000 bezoekers genoten afgelopen zaterdag van de georganiseerde chaos. 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief