[fotoalbum] Honderden hardlopers rennen over vernieuwde Zuidelijke Rondweg tijdens Fun Run | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Er werd enthousiast gereageerd op het initiatief.
Er werd enthousiast gereageerd op het initiatief. (Foto: Perry Roovers)
fotoalbum

Honderden hardlopers rennen over vernieuwde Zuidelijke Rondweg tijdens Fun Run

  algemeen

BREDA - De Zuidelijke Rondweg is na ruim twee maanden van werkzaamheden eindelijk af. Voordat de weg geopend werd voor automobilisten, mochten hardlopers de vernieuwde weg als eerst ontdekken tijdens een Fun Run. Daar werd gretig gebruik van gemaakt. De weg stond vanmiddag vol met honderden hardlopers, fietsers en skaters. 


Twee maanden lang lag de Zuidelijke Rondweg open. Eerst vier weken in de richting van de A27 naar de A16, en daarna andersom. Maar vandaag gaat de weg dan eindelijk weer open. En dat moment greep Run2day Breda samen met de gemeente aan om een uniek hardloopevenement te houden: een fun run over de rijbaan van de Zuidelijke Rondweg. 

Boaz Adank, wethouder bereikbaarheid, gaf om 13.30 uur vanaf het Fatimaplein het startsein. Op eigen tempo konden deelnemers vanaf het Fatimaplein, via de Claudius Prinselaan naar de Graaf Hendrik III laan en weer terug naar het Fatimaplein rennen. Daarnaast vindt er van 15.15 tot 16.15 uur nog een familieloop van twee kilometer plaats. Wie finisht, ontvangt wat lekkers.

VVZR
Het initiatief voor de Fun Run schoot bij Vereniging Voormalige Zuidelijke Rondweg (VVZR) in het verkeerde keelgat. Zij voelen zich niet serieus genomen. De VVZR is fel tegen de verbreding van de Zuidelijke Rondweg. Volgens de vereniging levert meer asfalt meer verkeer op, en gaat dat ten koste van de leefbaarheid. In mei kwam het onderwerp nog op de agenda van de gemeenteraad nadat een petitie die mede was geïnitieerd door de VVZR meer dan 700 handtekeningen opleverde. Toch hield dat de verbreding van de Zuidelijke Rondweg niet tegen. Als protest hingen zij bij het viaduct een spandoek op. 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief