Afbeelding

Zwaarste ochtendspits ooit treft ook wegen rond Breda

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Nooit eerder was de ochtendspits zo zwaar als vandaag. De regen, ongelukken en de protestactie van de boeren zorgden vanochtend voor 1100 kilometer file. En dat is ook te merken op de wegen rond Breda.

Wie vanochtend vanuit Breda richting Rotterdam rijdt, komt zo'n twintig minuten vast te staan in een file van 13 kilometer. Ook op de A58 richting Bergen op Zoom staat een kwartier, en ook richting Tilburg moet je langzaam rijden. Op de A27 richting Utrecht vanuit Breda sta je het langste vast, daar staat inmiddels 33 kilometer file.

Niet alleen op de snelwegen is het druk. Wie via de N-weg langs Dorst richting Tilburg rijdt, heeft maar liefst drie kwartier vertraging op dit moment.

Drukte

De grootste vertraging vind je op de wegen richting Den Haag. Vandaag rijden de boeren met tractoren naar Den Haag om te protesteren. Die tractoren op de snelweg zorgen voor veel vertraging. Zo staat er tussen Utrecht en Den Haag 110 minuten file. Maar ook ongelukken zorgen vanochtend voor lange files. Zo staat er 95 minuten tussen Maastricht en Eindhoven door een ongeluk.