Wethouder Daan Quaars heeft gisteren de eerste meters gegraven.
Wethouder Daan Quaars heeft gisteren de eerste meters gegraven. (Foto: KPN)

Eerste stap gezet richting sneller internet in Breda-Oost

  algemeen

BREDA - De eerste stappen richting sneller internet, televisie en bellen in Breda-Oost zijn gezet. Daar wordt sinds gisteren hard gewerkt aan de aanleg van een glasvezelnetwerk. Toch moeten de bewoners nog even geduld hebben. De werkzaamheden zullen pas na 39 weken afgerond zijn. 


Het glasvezelnetwerk in Breda-Oost moet zorgen voor een hoogst mogelijke internetsnelheid, een stabiele verbinding en snel downloaden en uploaden. Glasvezel is gemaakt van een speciaal soort glas. Door laserlicht met hoge snelheid aan en uit te schakelen, worden digitale gegevens verzonden via deze dunne vezels. 

Gisteren begon KPN met de aanleg van het netwerk. Wethouder Daan Quaars gaf het officiële startsein door zelf enkele meters te graven. "In Breda gaan wij vol voor online én voor het gewone contact van mens tot mens. Dát is Breda. Ik ben blij dat de Breda-Oost straks klaar is voor alle nieuwe mogelijkheden van het internet", aldus wethouder Daan Quaars in het persbericht. 

De komende 39 weken wordt de glasvezel straat voor straat aangelegd. De bewoners worden enkele dagen van tevoren geïnformeerd wanneer hun straat aan de beurt is. Per straat duren de graafwerkzaamheden in principe niet langer dan drie dagen. Aan de Parkstraat is een glasvezelinformatiepunt ingericht waar inwoners terecht kunnen met hun vragen.