Theehuis de Struyck opende vandaag de deuren.
Theehuis de Struyck opende vandaag de deuren. (Foto: Wesley van der Linde/GroenNieuws.nl)

Theesalon de Struyck begint aan frisse start op Mgr. Nolensplein

  algemeen

BREDA - Met een nieuwe locatie begint theesalon de Struyck aan een frisse start. De sloop van hun vaste stek aan het Planciusplein in de Heuvel dwong de vrijwilligersorganisatie te verhuizen. Vanaf vandaag is de theesalon met al zijn lessen, cursussen en ontmoetingen te vinden aan het Monseigeneur Nolensplein. 


Al bijna twintig jaar zorgt De Struyck voor een samenhorige groep in de Heuvel, waar iedereen welkom is. In mei 2012 opende theesalon de Struyck voor het zijn deuren aan de Rijpstraat. Nog geen jaar later moest de Arabisch ingerichte salon al verhuizen naar het Planciusplein omdat de locatie op de Rijpstraat werd afgebroken.

Voor een aantal jaar had de organisatie een vaste en vertrouwde stek gevonden, maar in 2019 werd bekend dat ook dit gebouw gesloopt zou worden. Daarom verhuisde De Struyck onlangs naar het Mgr. Nolensplein, waar vanaf vandaag iedereen welkom is. Miriam Haagh, wethouder wijkzaken: "Ik ben heel blij dat we een nieuw plekje hebben gevonden voor de Theesalon. Het is een fantastisch initiatief en goed voor de wijk. De Theesalon is een aanwinst voor het Nolensplein. Het is veel meer dan alleen een buurtrestaurant. Het is een ontmoetingsplek, er worden fietslessen gegeven en is een textielatelier. Het is een tweede thuis voor wijkbewoners."

"Geweldig hoe de gemeente en WonenBreburg met ons heeft meegedacht over oplossingen voor een geschikte locatie", laat Marian van Gurp, coördinatrice van de Theesalon weten. "Het liefst hadden we gebleven op ons oude vertrouwde stekje, maar dat was niet mogelijk. Hier kunnen we in ieder geval twee jaar blijven. In die twee jaar gaan we kijken of we een mooie rol kunnen krijgen in het ontmoetingscentrum De Vlieren zodat we een vaste plek in de wijk behouden. Een wens van veel buurtbewoners."

Meer dan alleen thee
Eigenlijk geeft de naam 'Theesalon de Struyck' niet alles weer, want er gebeurt zoveel meer dan alleen thee in de salon. Natuurlijk kun je er een kopje thee of koffie drinken, maar je kan er ook tegen betaling eten of van een high tea genieten. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld nog naailessen, fietslessen, taallessen en kooklessen voor jong en oud. Tevens wordt er juridisch advies gegeven. 

Tekst gaat verder na foto

Meer vrijwilligers
De Struyck draait volledig op vrijwilligers. De groep vrijwilligers zet zich in voor het helpen van mensen en het samenbrengen van culturen. Door een ruimte waar iedereen welkom is te creëren willen zij het gevoel van samenhorigheid geven. Op hun Facebookpagina wordt er benadrukt dat nieuwe vrijwilligers van harte welkom zijn. "Wij, Fatima, Marian, Ad en Cyriel willen graag versterking. Voor onze stichting theehuis heuvel. Met hart voor vrijwilligerswerk en hart voor de wijk." 

FOTOSERIES