Afbeelding

Bredase studente Meike wint stimuleringsbeurs en studeert een jaar gratis

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - De Bredase Meike Rijsdijk kan een jaar lang gratis studeren. De oud-leerlinge van het Graaf Engelbrecht is één van de vijftien (inter)nationale studenten die de STimuleringsbeurs heeft gewonnen. Die worden ieder jaar uitgereikt aan studenten Chemical Engineering and Chemistry aan de Technische Universiteit Eindhoven die zich weten te onderscheiden op basis van extra bèta-activiteiten, maatschappelijke activiteiten en hun profielwerkstuk.

De Bredase Meike Rijsdijk is één van de vwo-leerlingen die koos voor de studie Chemical Engineering and Chemistry. En dat is een goede keuze vindt de TU/E, want er is veel vraag naar scheikundig technologen. Om de studie Scheikundige Technologie, die tegenwoordig Chemical Engineering and Chemistry heet, te promoten werden zeven jaar geleden de STimuleringsbeurzen in het leven geroepen. 

Beurs

De beurzen zijn bedoeld om VWO'ers te enthousiasmeren voor de studie Scheikundige Technologie en zo de instroom te verhogen. Dit jaar zijn er vijftien studenten die de beurs in ontvangst mogen nemen. En één daarvan is de Bredase Meike Rijsdijk. Zij wist zich met haar portfolio te onderscheiden van de vele anderen aanmeldingen, en mag daarom net als negen andere Nederlandse studenten en vijf internationale studenten de beurs in ontvangst nemen. En dat betekent dat ze een jaar lang gratis studeert. Want de beurs is goed voor 2019 euro, waarmee de kosten voor één studiejaar aan de universiteit gedekt worden.

Over Scheikundige Technologie
Bij de faculteit Scheikundige Technologie aan de TU/e leren studenten chemie en chemische processen in de praktijk toe te passen. De faculteit biedt een bacheloropleiding, een masteropleiding en een ontwerpersopleiding (PDEng). Het onderwijs is nauw verweven met het onderzoek dat binnen de negen onderzoeksprogramma's plaatsvindt. Het onderzoek richt zich op belangrijke gebieden binnen de scheikunde en scheikundige technologie die relevant zijn voor huidige en toekomstige maatschappelijke en industriële behoeften.