Staking ziekenhuispersoneel ook in Breda in volle gang: 'F*ck dat eindbod, de zorg gaat kapot!' | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Met spandoeken laten de medewerkers van zich horen.
Met spandoeken laten de medewerkers van zich horen. (Foto: Wesley van der Linde/GroenNieuws.nl)

Staking ziekenhuispersoneel ook in Breda in volle gang: 'F*ck dat eindbod, de zorg gaat kapot!'

BREDA - Ziekenhuizen in heel Nederland 'sluiten' vandaag de deuren. Medewerkers staken omdat een goede cao uitblijft. Ook de twee Amphia locaties in Breda doen hieraan mee. Voor de deur van het Amphia Molengracht hangen spandoeken met teksten als 'F*ck dat eindbod, de zorg gaat kapot!'.


Medewerkers van het Amphia Molengracht hebben zich verzameld voor de deuren van het ziekenhuis. In plaats van te werken staakt het zorgpersoneel vandaag voor een goede cao. Met diverse spandoeken maken zij duidelijk dat ze boos zijn. Zo is op een van de spandoeken te lezen 'F*ck dat eindbod, de zorg gaat kapot!'.

Bij het Langendijk heeft ook een grote groep zorgmedewerkers zich verzameld. Binnen verzamelen ze in de bedrijfskantine. Daar praten de collega's met elkaar over de zorg en de actie. Vervolgens lopen ze buiten rond met vlaggen van de FNV en pamfletten met 'de koek is op' erop. 

De koek is op volgens de zorgmedewerkers. (Tekst gaat verder na foto)

Goede cao
In totaal 'sluiten' vandaag 83 ziekenhuizen, 32 poliklinieken en 4 revalidatiecentra de deuren. Alleen de spoedafdelingen blijven geopend. De reden hiervoor is een staking van het personeel vanwege het lopende cao-conflict. "Niemand vindt actievoeren leuk. Maar soms is het gewoon nodig. Wij hopen dan ook dat er het 20 november zo snel mogelijk lukt het cao-conflict te beëindigen", schrijft de FNV op haar website.

De ziekenhuismedewerkers zijn boos op de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) vanwege het uitblijven van een goede cao. Samen met vakbonden willen de medewerkers een goede structurele loonsverhoging in 2019 en een extra toeslag op loon wanneer medewerkers last-minute worden opgeroepen. Verder eisen ze goede afspraken over arbeids- en rusttijden en over instroom en behoud van medewerkers.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief