Gebakkraam Dr. Struyckenplein slachtoffer van diefstal: 'Ze hebben midden in de nacht de deur opengebroken' | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Denies Gebakkraam

Gebakkraam Dr. Struyckenplein slachtoffer van diefstal: 'Ze hebben midden in de nacht de deur opengebroken'

BREDA - De beslagboor, het kacheltje en de gloednieuwe Nescafé Dolce Gusto. In de nacht van zondag op maandag zijn ze weggehaald uit de Denies Gebakkraam aan het Dr. Struyckenplein. "De daders hebben de hangsloten doorgeknipt en de deur opengebroken", vertelt de eigenaresse. "Ik baal er enorm van. In onze kraam is niets te halen, want de echte kostbaarheden halen we er altijd uit. Maar ik zit nu wel met het gedoe." De eigenaresse hoopt dat de daders met behulp van camerabeelden van omliggende winkels nog gepakt kunnen worden.


Het was zondag 3.45 uur in de nacht toen de eigenaresse van Denies Gebakkraam een telefoontje kreeg van de politie. "Ze vertelden dat er was ingebroken. Dus ik ben meteen naar de kraam gereden. Daar stond de politie netjes op me te wachten." De politie kwam de inbraak op het spoor dankzij een tip. "Iemand heeft de politie gebeld omdat ze deur van de gebakkraam open stond. Daar ben ik enorm blij mee. Daardoor kon de politie snel ter plaatse gaan. Ik denk dat dat de inbrekers wel gestoord heeft, en dat ze daardoor eerder gevlucht zijn dan ze van plan waren." Dat denkt ze, omdat er duidelijk gesjord is aan de kassa. "Die wilden ze waarschijnlijk ook stelen, maar dat is ze niet gelukt."

Kostbaarheden

Aan de kassa hadden de dieven sowieso weinig gehad. Want het geld neemt de eigenaresse altijd mee uit de kraam wanneer ze weggaat. "Ook liggen er nooit oliebollen, want we bakken iedere dag verse. En omdat we dat ambachtelijk doen, is er ook geen dure oliebollenmachine om te stelen." Toch loopt de schade wel in de honderden euro's. "Ze hebben de beslagboor meegenomen, de verwarming die we hebben staan en het gloednieuwe koffiezetapparaat dat ik net vorige week gekocht had. Dus daar baal ik natuurlijk wel van."

Waar de eigenaresse wel blij mee is, is dat de dieven 'netjes' te werk zijn gegaan. "Ik heb het eerder meegemaakt, en toen hadden dieven de hele kraam onder de poedersuiker gegooid. Toen zijn we een dag aan het schoonmaken geweest. Nu konden we gelukkig gewoon meteen weer gaan bakken."

Onderzoek

De eigenaresse hoopt dat de dieven nog gepakt worden. Maar ze twijfelt er wel aan. "Ze zullen er wel mee wegkomen. Maar dat wil niet zeggen dat we meteen opgeven." Ze hoopt enorm dat omliggende winkels op het plein mogelijk camerabeelden hebben waarop de dieven te zien zijn. Op Facebook krijgt het team van Denies Gebakkraam in ieder geval veel steun. 'Triest', noemt iemand de overval. Een ander schrijft: 'Schandalig. Niets is meer veilig'. 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief