Foto: Wesley van der Linde/GroenNieuws

Hoogste huurprijzen in Centrum: Bredanaars wonen goedkoopst in Noord

  algemeen

BREDA - Huurders in Breda betalen, op Eindhoven en Den Bosch na, het meest in Noord-Brabant. De huurprijs in de vrije sector is in de eerste helft van dit jaar met 1,03 euro gestegen. Dat blijkt uit cijfers van woningplatform Pararius. 


Het Centrum is de duurste wijk van de stad. Daar zijn huurders ten opzichte van het jaar daarvoor 7,8% duurder uit. Dat is bijna één euro meer. Bredanaars betalen daar nu maar liefst 14,25 euro per vierkante meter per maand. 

Na het Centrum zijn de wijken Zuid en Oost het duurst. In deze twee wijken zijn dan ook de grootste prijsverschillen gemeten. In Zuid en Oost betaal je zo'n 1,60 euro meer dan het jaar daarvoor. "Breda is een groeiende stad én het Middelpunt van diverse grote steden", aldus Robert Kok, makelaar bij Select-a-House. "Met name het Centrum, de Stationswijk en Breda Zuid zijn populaire wijken. Dit komt onder andere door de grote innovaties en actieve BIZ-groepen (bedrijven investeringen zone)." 

Goedkoopst wonen
In bijna iedere wijk zijn de huurprijzen gestegen, toch namen ze in Zuid-Oost af. Daar zijn de prijzen van 13,54 euro naar 13,13 euro gegaan. Dat is een afname van drie procent. 

Toch woon je daar niet het goedkoopst. Bredanaars in Noord betalen gemiddeld 12,30 euro per vierkante meter per maand. Echter is de prijs ook daar met bijna 65 cent toegenomen. Ook Breda West is relatief betaalbaar. Daar betaalt een nieuwe huurder 12,78 euro. "Breda West is erg in opkomst. Veel nieuwbouwprojecten gaan hier van start en de anti-kraak panden rondom het Dr. Stuyckenplein worden juist afgebroken. Dit is een goed investeringsgebied, met oog op de toekomst" , aldus Robert Kok.