Eén week in het nieuwe ziekenhuis: 'Je komt altijd nog wel wat onhandige dingen tegen' | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
De verhuizing van het Amphia
De verhuizing van het Amphia (Foto: Amphia)
Uitgelicht

Eén week in het nieuwe ziekenhuis: 'Je komt altijd nog wel wat onhandige dingen tegen'

BREDA - Vandaag is het precies een week geleden dat het Amphia voor één van de grootste logistieke operaties uit haar leven stond. Toen moesten honderden patiënten vanuit het oude Molengracht en het Langendijk verhuisd worden naar de nieuwbouw. Op die eerste week in het nieuwe ziekenhuis, blikt het Amphia tevreden terug. "Je loopt altijd nog tegen dingen aan in zo'n eerste week. Maar het valt alles mee. Het overtreft eigenlijk onze verwachtingen."


Vandaag kwam er bij het nieuwe Amphia ziekenhuis aan de Molengracht een bestelling binnen van honderden trekkers. Want die badkamers bleken toch wel glad te kunnen zijn na het douchen. En bij enkele badkamers was het zelfs zo gek, dat het water tot in de kamer stond na het douchen. "We hebben deze week ontdekt dat bij enkele badkamers het water niet goed wegstroomt. Daar stond het tot in de kamer. Hoe dat kan, weten we niet precies. Daar kan een simpele reden voor zijn natuurlijk, dat gaan we uitzoeken", vertelt een woordvoerder van het Amphia. "Maar uit voorzorg hebben we voor alle badkamers trekkers besteld. Dat is sowieso natuurlijk handig om in een badkamer te hebben staan."

Het zijn van die typische dingen waar je na het in gebruik nemen van een nieuw gebouw tegen aan loopt, legt de woordvoerder uit. "We hebben natuurlijk veel geoefend afgelopen maanden. Maar in zo'n eerste week kom je altijd kleine dingen tegen. Nu zoiets als de natte badkamers. Maar ook dingen als een printer die niet goed aangesloten blijkt te zijn." In het algemeen is het het Amphia deze week erg meegevallen. "Ik kan wel zeggen dat het onze verwachtingen eigenlijk overtreft. We zijn geen grote, opvallende problemen tegengekomen."Het Amphia kan dus terugblikken op een geslaagde eerste week in het nieuwe gebouw. "Daar zijn we enorm trots op."