RIVM voorzichtig positief, 14 nieuwe besmettingen in Breda | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Lex v Lieshout Fotografie

RIVM voorzichtig positief, 14 nieuwe besmettingen in Breda

BREDA - Het RIVM is voorzichtig positief over de nieuwe cijfers die vanmiddag bekend zijn gemaakt. "De afgelopen tijd was het aantal nieuw opgenomen patiënten in het ziekenhuis een oplopende curve. Op dit moment lijkt dit af te vlakken", laat het instituut weten. In Breda gaat het nu om 178 bevestigde besmettingen. Dat zijn er 14 meer dan gisteren.


In totaal zijn er in Nederland nu 6412 bevestigde besmettingen. Dat zijn er 852 meer dan gisteren. Ook zijn er opnieuw 80 mensen aan het virus overleden, waarmee het totaal aantal sterfgevallen uitkomt op 356. Het RIVM plaatst daarbij wel de kanttekening dat niet alle sterfgevallen diezelfde dag worden doorgegeven. De 80 overleden personen kwamen dus niet allemaal in de afgelopen 24 uur om het leven.

In Breda gaat het nu om 178 bevestigde besmettingen. Dat zijn er 14 meer dan gisteren. In het Amphia worden momenteel 74 mensen die besmet zijn met het virus verzorgd. 11 daarvan liggen op de intensive care.

Positief

Het RIVM is voorzichtig positief over de cijfers, omdat ze lijken aan te toten dat de snelheid waarmee het virus zich verspreid aan het afnemen is. " Dit is een eerste signaal. We kunnen hier geen harde conclusies aan verbinden. De komende dagen moet blijken of er sprake is van een werkelijke  afvlakking."

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief