Foto: Marcel van Dorst

Traumahelikopter vervoert opnieuw coronapatiënt naar noorden van het land

BREDA - Vandaag werd er opnieuw een coronapatiënt door een traumahelikopter opgehaald bij het Amphia ziekenhuis. Deze patiënt werd vervoerd naar een intensive care elders in het land. Op deze IC's is de druk nog minder groot dan in Brabant op dit moment. 


Een traumahelikopter kwam vanochtend een coronapatiënt bij het Amphia ziekenhuis in Breda ophalen. Deze patiënt werd verhuisd naar een intensive care in het Noorden van het land. Dit is om de IC-capaciteit in Amphia en Brabant op pijl te houden, zodat nieuwe COVID-19 patiënten nog een plaats hebben op de IC.

Deze patiëntenverhuizingen vinden al plaats vanaf 19 maart. In totaal zijn er tot en met vandaag vanuit het Amphia 25 patiënten overgeplaatst naar andere, meer noordelijk gelegen, IC's. Op deze IC's is de druk nog minder groot dan in Brabant op dit moment. 

Situatie in Amphia

Er zijn de afgelopen 24 uur 6 patiënten met een Covid-19 besmettingen ontslagen uit het ziekenhuis. Zij mogen thuis verder uitzieken. Er liggen nu nog 71 coronapatiënten in het Amphia. En dat is het laagste aantal in ruim twee weken.

Er worden momenteel nog 71 patiënten die besmet zijn met het coronavirus behandeld in het Amphia ziekenhuis. En dat is relatief weinig. Gisteren lagen er nog 77 mensen met corona in het Bredase ziekenhuis. 

In totaal zijn er nu 176 patiënten ontslagen uit het ziekenhuis. Zij liepen het coronavirus op en moesten worden opgenomen, maar knapten genoeg op om thuis verder te kunnen uitzieken.

Sterftecijfer

Er kwamen gisteren drie mensen om het leven door het virus in het ziekenhuis. Dat is relatief veel: afgelopen dagen steeg het sterftecijfer steeds met één of twee sterfgevallen per dag. Op de intensive care ligeen 28 coronapatiënten. Dit is er één minder dan de dag ervoor

FOTOSERIES