Vijf tieners aangehouden voor vernielingen tijdens jaarwisseling | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Wesley van der Linde

Vijf tieners aangehouden voor vernielingen tijdens jaarwisseling

BREDA - De politie heeft vijf tieners, in de leeftijd van veertien tot achttien jaar, aangehouden voor de vernielingen tijdens afgelopen jaarwisseling. Ook de politie werd belaagd, wat leidde tot een poging tot doodslag.


Meerdere malen werd de hulp van het publiek gevraagd in de opsporingsprogramma’s Bureau Brabant en Opsporing Verzocht. Met resultaat, want de politie hield de afgelopen periode vijf verdachten (in de leeftijd van 14 tot en met 18 jaar) uit Breda aan.

Jaarwisseling

Tijdens de jaarwisseling was het erg onrustig in de Hoge Vucht. In de Wensel Cobergherstraat vonden die avond bij een flat plunderingen plaats. Jongeren zijn hier naar binnengegaan en braken de bergingen onderin het gebouw met grof geweld open. Allerlei spullen van bewoners werden meegenomen.

De jongeren vernielden ook drie zogenaamde ‘cameramasten’ van de politie met bewakingscamera’s erop. Ze waren juist met Oud en Nieuw in de wijk geplaatst om ervoor te zorgen dat het geweld binnen de perken zou blijven. Hiernaast werd een bus van Arriva vernield en werd de politie belaagd. De Mobiele Eenheid werd ingezet. 


Wesley van der Linde

Camerabeelden

Camerabeelden van de bewuste nacht werden op 11 mei getoond in Bureau Brabant. Eén dag later meldde een verdachte zich bij de politie. Op 12 mei werd de hulp van het publiek nogmaals gevraagd in het programma Opsporing Verzocht. Een tweede verdachte meldde zich vervolgens op 26 mei. Beiden werden aangehouden en zijn later in vrijheid gesteld. Zij blijven verdachten. Op dinsdagochtend 7 juli hielden agenten na toestemming van de Officier van Justitie nog twee verdachten aan. Donderdag 9 juli werd de vijfde verdachte aangehouden. De verdachten zijn jongeren in de leeftijd tussen 14 en 18 jaar.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief