Weerbericht Breda: 'Opnieuw koeler en wisselvalliger' | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Ruige stapelwolken.
Ruige stapelwolken. (Foto: Nico Koevoets.)

Weerbericht Breda: 'Opnieuw koeler en wisselvalliger'

BREDA - Weerman Nico Koevoets houdt zich al jaren bezig met het weer in West-Brabant. Vandaag de weersverwachting voor maandag 13 juli en de komende dagen.


Een rug van hoge luchtdruk bepaalt het weer vandaag. Een lagedrukgebied vandaag boven het zeegebied tussen IJsland en Schotland gelegen, zendt morgen haar fronten over Brabant. Vandaag liggen die fronten nog boven de Britse eilanden.

Verwachting voor maandag 13 juli 2020
Het is zonnig met hier en daar wat kleine onschuldige stapelwolkjes. Er staat een zwak zuidwestenwindje van gemiddeld 2 Beaufort. Maxima vanmiddag tot 24, lokaal 25 graden. Later vanavond of vannacht komt er bewolking opzetten. Dat kan hinderlijk zijn mocht je nog naar de komeet Neowise gaan kijken.

Het weer voor de komende dagen

Dinsdag
Het ziet er allemaal minder vrolijk met minder vakantiesfeer uit dinsdag. Het is vrijwel de gehele dag grijs bewolkt met nu en dan regen of motregen. De noordwesten- tot westenwind blijft vrij rustig met gemiddeld 2 of 3 Beaufort (zwak tot matig). Het kwik valt terug naar 19 graden.Woensdag
Het is wisselend bewolkt met dan weer zon en nu weer bewolking. Plaatselijk kan een bui vallen, doch meestentijds is het droog. De noordwestenwind is zwak bij een temperatuur van rond de 20 graden.


Donderdag
De wind blijft zwak, maar is gedraaid naar noord. De temperaturen blijven daarmee gematigd rond de 21 graden. Verder wisselen zon en wolken elkaar af. En het is veelal droog.

Zonsopgang- en zonsondergangtijden voor maandag 13 juli 2020
Zon op: 05.39 uur
Zon onder: 21:54 uur
Daglengte: 16:15 uur

Zo was het weer gisteren (zondag 12 juli 2020)

Maximumtemperatuur             21,3 graden
Minimumtemperatuur                6,1 graden
Neerslag                                   droog
Meetpunt Breda - Haagse Beemden

Weersverwachting opgesteld maandag 13 juli 2020 om 12:00 uur 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief