Kunstbeurs Brabant Art Fair opnieuw in de Grote Kerk van Breda | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Bregje Kop

Kunstbeurs Brabant Art Fair opnieuw in de Grote Kerk van Breda

BREDA - Voor de vierde keer wordt dit jaar in de Grote Kerk de Brabant Art Fair georganiseerd. 29 en 30 augustus staat de kerk vol met zo'n zeshonderd kunstwerken. 


Tijdens de kunstbeurs exposeren 75 kunstenaars uit heel Nederland (en deels uit België) een selectie van hun kunst. Er zijn, naast werken van onder meer keramiek, brons en hout ook schilderijen in olie- en acrylverf, foto’s en sieraden te zien en te koop. Bezoekers maken niet alleen kennis met de kunst, maar ook met de kunstenaars zelf. 

Laagdrempelig en toegankelijk 

De organisatie heeft als een van haar doelstellingen ‘het leggen van contacten tussen (beeldend) kunstenaars en kunstliefhebbers, -kopers en -verzamelaars.’ Daarom is ervoor gekozen om de toegangsprijs voor de beurs laag te houden en samen te werken met diverse partners, die gratis toegangskaarten kunnen aanbieden aan hun relaties.

"Je hoeft geen verstand van kunst te hebben om te weten of je iets mooi vindt of niet. Ook als je nog niet eerder een kunstbeurs bezocht, omdat je denkt dat je je daar niet thuis voelt, is de Brabant Art Fair dé beurs om kennis te maken met kunst en kunstenaars op een informele, gezellige manier. Kunst is van en voor iedereen en dat willen we iedereen graag laten beleven." aldus de organisatie van de Brabant Art Fair.

Toegangskaarten

Kaarten voor de beurs zijn via de website www.brabantartfair.nl/bezoeken verkrijgbaar waar ook gekozen kan worden voor een tijdslot.