Hittegolf zorgt voor drukte bij Galderse Meren: gemeente moet toegangswegen 's ochtends al sluiten | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Wesley van der Linde

Hittegolf zorgt voor drukte bij Galderse Meren: gemeente moet toegangswegen 's ochtends al sluiten

BREDA - Het wordt vandaag érg warm, dus gaan veel Bredanaars op zoek naar verkoeling. De Galderse Meren liggen dan natuurlijk voor de hand. Het is zaterdagochtend dan ook al zo druk, dat de gemeente rond 10.30 uur genoodzaakt is de toegangswegen te sluiten. 


Had jij vandaag een dagje bij de Galderse Meren gepland? Dat wordt dan dat lastig. Wie zaterdagochtend om 10.30 uur de druktemeter van de Gemeente een WhatsApp stuurt, ziet dat de toegangswegen alweer gesloten zijn. "Het is erg druk! Je kunt de Galderse Meren niet bereiken. De toegangswegen zijn afgesloten", valt er te lezen in het WhatsAppbericht. 

Als je vandaag toch nog wil afkoelen verwijst de gemeente je door naar de Asterdplas en de Kuil. Gisteren bereikte zwembad Wolfslaar het maximale aantal bezoekers. ok zwembad Wolfslaar heeft het maximale aantal bezoekers bereikt. Er konden dan niet meer gasten worden toegelaten, omdat anders de 1,5 meter niet meer gewaarborgd kon worden. 

De gemeente Breda informeert inwoners actief naar manieren om de hete dagen door te komen zonder de drukte op te zoeken. Zo worden inwoners doorverwezen naar visitbrabant.com/nl voor fiets- en wandelroutes, naar https://www.welkominbreda.nl/ voor uitjes en naar https://www.zwemwater.nl/ voor een actuele kaart met plekken waar je veilig kan zwemmen.

Galderse Meren

Bij de Galderse Meren is het de afgelopen periode regelmatig zo druk geweest dat de toegangswegen moesten worden afgesloten. De Meren zijn vaak ook populair bij Belgen, maar die zijn er sinds kort niet meer welkom. De provincie Antwerpen is een oranje gebied vanwege het aantal coronabesmettingen, en daarom worden Belgen sinds 31 juli geweerd bij de Galderse Meren.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief