Politie boos op filmende omstanders bij reanimatie: 'Hoe haal je het in je hoofd!' | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Team verkeer zeeland west-brabant

Politie boos op filmende omstanders bij reanimatie: 'Hoe haal je het in je hoofd!'

BREDA - Bij het ongeval met dodelijke afloop op de Nieuwe Kadijk dinsdagavond heeft de politie filmende omstanders moeten wegsturen. Team verkeer Zeeland-West-Brabant reageert op Twitter boos op de situatie. "Hoe haal je het in je hoofd om dat te doen terwijl iemand vecht voor zijn leven!"


Het ongeval gebeurde dinsdagavond rond 17.00 uur. Een automobilist knalde op de Nieuwe Kadijk door nog onbekende reden op een boom. Hulpdiensten rukten massaal uit en ook een traumahelikopter kwam ter plaatse. De eerste hulpverlening mocht echter niet baten. Het slachtoffer overleed ter plekke.

Het ongeval trok bekijks van voorbijgangers. Verschillende van hen besloten de reanimatie te filmen, tot grote woede van het politieteam Verkeer Zeeland-West-Brabant. In een boze tweet reageerde het team op de situatie. "Met verbazing zagen wij hoe voorbijgangers uitgebreid gingen filmen tijdens een reanimatie bij een verkeersongeval. Hoe haal je het in je hoofd om dat te doen terwijl iemand vecht voor zijn leven! En vervolgens opmerkingen maken als je weggestuurd wordt." De tweet eindigt met drie boze emojis. 

De tweet kan rekenen op veel verontwaardigde reacties. "Pfff mobieltjes zijn handig. Maar hierom alleen zou je al willen dat die er niet waren. En dat mensen eens een beetje respect tonen. En dan nog zeuren ook echt serieus", schrijft iemand onder het bericht. "Vreselijk", schrijft een ander.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief