Kleurrijke sokken voor het personeel van Amphia dankzij Helden van Breda | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Helden van Breda

Kleurrijke sokken voor het personeel van Amphia dankzij Helden van Breda

BREDA - De organisatie Heldopsokken schonk vandaag 88 paar ‘flitsende’ sokken aan het personeel van het Amphia. Team ‘Helden van Breda’ overhandigde ze namens hen aan Adrienne Mol, de teamleider van de corona-afdeling. Dankzij een bijzonder samenwerking van het Haarlemse Heldopsokken en Helden van Breda komen de sokken nu bij het Amphia terecht. 


De vrijwilligers van Helden van Breda maken mensen zichtbaar, die zich onbetaald inzetten voor de Bredase gemeenschap. Ze hopen daardoor ook anderen te inspireren vrijwilligerswerk op te pakken. Vanwege een cartoon in hun nieuwe magazine Goed Volk, dat op 27 november wordt gelanceerd, deed de redactie onderzoek naar de betekenis van een held op sokken. Ze stuitten op twee verpleegkundigen, Pepita en Els van het Spaarne Gasthuis in Haarlem, die een initiatief waren gestart om zorgpersoneel te voorzien van kleurige en vrolijke sokken.

Toen een corona-patiënt een totaal ‘ingepakte’ verpleegster herkende aan haar sokken, kwamen Pepita en Els op het idee om zorgpersoneel te voorzien van sokken. Ze richten ‘Held op sokken op’ om dit initiatief breder te maken dan alleen het eigen ziekenhuis. Inmiddels hebben ze al meer dan tweeduizend paar sokken uitgedeeld. 

Helden van Breda wilde dit initiatief heel graag promoten, maar het liefst gelinkt aan het Bredase Amphia. Na enig overleg besloten de twee verpleegkundigen om alle budget dat ze nog ter beschikking hadden om te zetten in sokken voor het Amphia personeel. Met de overhandiging van vandaag gaat de actie van start. Helden van Breda hoopt dat het veel navolging krijgt. 

Nu al is de actie te vinden op de website en kan iedereen sokken bestellen (een paar voor jezelf en een paar voor een zorgmedewerker in het Amphia). Maar mensen kunnen ook rechtstreeks doneren aan Heldopsokken. Los van de actie voor het Amphia hoopt Helden van Breda dat dit initiatief landelijke aandacht krijgt.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief