Foto: DNA Beeldbank/Eddy Westveer

Enorme run op gratis perenbomen: Alle 800 bomen al weggegeven

BREDA - De actie ToffePeren van de gemeente Breda is een doorslaand succes. Vanochtend deelde de gemeente Breda het nieuws dat zij 800 perenbomen weggeven aan Bredase huishoudens. Een uur later waren alle 800 bomen al vergeven.  


De gemeente Breda geeft 800 perenbomen weg aan Bredase huishoudens. Met de actie wordt Breda weer wat groener gemaakt. Het initiatief komt vanuit Stichting Urgenda en Meerbomen.nu en is een samenwerking met de gemeente Breda en de gezamenlijke woningbouwcorporaties die werken aan de ambitie stad in een park te worden. 

“Door een boom te planten help je insecten en vogels aan meer voedsel. Daarnaast is meer groen in je tuin mooier, frisser, én koeler. Uiteraard is het ook leuk om uiteindelijk zelf te genieten van de vruchten van eigen boom. De bomen zijn van het ras Conference en zijn laagstam bomen. Ook geschikt voor een kleine stadstuin!”, laten de initiatiefnemers weten.

Wie ook zo’n boompje wilde hebben, moest zich aanmelden via een aanmeldformulier. Het was een vereiste dat je in de gemeente Breda woont. En je mocht slechts 1 boom per adres aanvragen. De bomen worden coronaproof thuisbezorgd op zaterdag 27 februari en zaterdag 6 maart. Bestellen is echter niet meer mogelijk, alle bomen zijn al vergeven.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief