Een pakketbezorger. Foto ter illustratie
Een pakketbezorger. Foto ter illustratie Foto: Wesley van der Linde

Bredaas tweetal licht tientallen mensen op: Betaalde pakketjes nooit bezorgd

Door: Hanneke Marcelis Politie

BREDA - De Bredase politie heeft een man (39) en vrouw (33) uit Breda aangehouden voor online oplichting. Tientallen gedupeerden uit Nederland bestelden online een product bij het tweetal, betaalden hiervoor, maar ontvingen het bestelde product nooit. 

Via het Landelijk Meldpunt Internet Oplichtingen (LMIO) kwam een dossier met ruim 80 aangiftes terecht bij de politie in Brabant. Alle gedupeerden bestelden via verschillende online webshops producten, zoals sierraden, speelgoed en decoratie. Zij ontvingen vervolgens niets en raakten hun geld kwijt. 

In een onderzoek naar de daders kwam de politie het Bredase tweetal op het spoor. Naar alle waarschijnlijkheid maakten zij duizenden euro’s buit door middel van deze vorm van oplichting. Vanmorgen werden de man (39) en de vrouw (33) aangehouden in Breda. Beiden zitten vast voor verder onderzoek.

De politie waarschuwt Bredanaars voor internetoplichting. “Om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van internetoplichters, raden wij kopers en verkopers aan altijd zorgvuldig de gegevens van de andere partij te checken. Dit kan via https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/controleer-handelspartij.html. Doe ook aan prijsvergelijking: is de gevraagde prijs reëel? Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo.”

Ben je toch de dupe van cybercrime? Aangifte doen kan via het telefoonnummer 0900-8844 of op een politiebureau.