Foto: Tom Doms

Groen licht voor festivals: Vanaf 30 juni weer feesten zonder 1,5 meter afstand

BREDA - Festivals mogen vanaf 30 juni weer plaatsvinden zonder dat mensen 1,5 meter afstand houden. Dat heeft het kabinet vanmiddag besloten. De blijdschap bij Tijn Kapteijns, organisator van het populaire Ploegendienst, is dan ook groot. Want dat festival staat 3 en 4 juli gepland. “Hier gaat vanmiddag wel een flesje champagne open.”


Ben jij dol op festivals? Dan heeft het kabinet goed nieuws. Vanmiddag is bekend gemaakt dat festival en evenementen vanaf 30 juni weer op maximale capaciteit door mogen gaan. Bezoekers moeten bij aanvang een negatieve test of een vaccinatiebewijs laten zien, maar mogen dan de rest van het evenement ‘gewoon’ feesten zonder 1,5 meter afstand te houden. Er zal in juli nog wel een maximaal aantal bezoekers van 25.000 per evenement zijn, en meerdaagse festivals zijn nog niet toegestaan.

Breda
Voor Bredanaars begint het festivalseizoen al snel. Want al in het eerste weekend na 30 juni staat het populaire Ploegendienst gepland. Organisator Tijn Kapteijns van Kairos Events is dan ook dolblij met het goede nieuws. “Ja, dit is echt geweldig. Dit hadden we echt nodig. We hebben natuurlijk een risico genomen door Ploegendienst niet te verplaatsen. Daardoor wisten we dat de kans groot zou zijn dat 3 juli te vroeg zou komen”, legt hij uit. “Dat alles nu precies goed samenkomt en wij het eerste grote festival van Nederland zijn dat weer mag gaan knallen is echt fantastisch. Dit hadden we echt nodig.”

Wel betekent het voor Tijn en zijn team dat er de komende weken nog flink hard gewerkt gaat moeten worden om alles rond te krijgen. “Maar dat is wat we het allerliefste doen, dus dat komt helemaal goed.”

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief