Foto: Arnold van Strien

Eindelijk mag het Bredase uitgaansleven weer open: ‘Zaterdag barst het feest los’

BREDA - Eindelijk is het zaterdag zo ver. Dan mag het uitgaansleven van Breda de deuren weer openen. Wanneer de horeca werkt met een vaccinatiebewijs of testbewijs, is afstand houden niet meer nodig. Dan kan er dus weer ‘ouderwets’ gefeest worden. En dat is precies wat Arnold van Strien van de Kapitein gaat doen. “Al ruim 250 mensen hebben ons laten weten dat ze erbij zijn!”


Afgelopen vrijdag was het eindelijk zo ver voor de Bredase horeca. Toen kregen de ondernemers tijdens de persconferentie het goede nieuws waar ze al maanden lang op zaten te wachten: Het uitgaansleven mag weer open. Toch wil dat niet zeggen dat alle uitgaansgelegenheden de deuren zaterdag meteen weer open gooien. Arnold van Strien van de Kapitein begrijpt dat wel. “De situatie brengt veel dilemma’s met zich mee. Want als je open gaat en er komt niemand, dan loop je flink in de kosten. Toch hebben wij zelf niet lang getwijfeld. Ik wist meteen: De kapitein gaat open.”

Direct na de persconferentie plaatse Arnold online dat de Kapitein de 26e weer open zou gaan voor het uitgaanspubliek, mét controle van het vaccinatiebewijs of de toegangstest. “Ik had voor mezelf toen al besloten dat ik liever met tien gasten ga feesten, dan 150 gasten binnen laat en heel de avond politieagent moet spelen.” Maar het zullen wel iets meer dan tien gasten gaan worden, blijkt nu. Want in de loop van de week hebben al ruim 250 mensen laten weten zaterdag te komen feesten bij de Kapitein. “Dat is echt geweldig, ik had dat niet verwacht. Een groot deel van onze doelgroep is namelijk nog niet gevaccineerd en zal zich dus moeten laten testen. Ik vind dat zelf nogal wat, zo’n officiële test moeten doen een dag van te voren. Dat ze dat ervoor over hebben om bij ons te komen feesten is fantastisch.”

En de Kapitein is niet de enige uitgaansgelegenheid waar het animo om te komen stappen groot is. Zo laat Proost weten dat all tickets voor aanstaande zaterdag al uitverkocht zijn. Ook daar wordt gewerkt met testbewijzen en vaccinatiebewijzen, zodat er zonder afstand gefeest kan worden. En ook bij Coyote wordt een ouderwets gezellige avond verwacht. Net als de Kapitein en Proost werken zij met Testen voor toegang. “Niet meer hoeven zitten op een kruk maar gewoon met al je vrienden dansen en feesten!”

Zomer
Van Strien kijkt met veel optimisme naar de zomer. Want de komende weken zal langzaam maar zeker een steeds groter deel van de doelgroep van de Kapitein volledig gevaccineerd zijn. “Ik verwacht dat we in augustus gewoon weer helemaal vol staan.” Hij hoopt dat het uitgaansleven ook in het najaar gebruik zal kunnen maken van het vaccinatiebewijs en het testen. “Het testen is niet ideaal, maar het is wel een manier waarop we als horeca weer zekerheid krijgen en kunnen blijven draaien. Ook wanneer er bijvoorbeeld een nieuwe variant van het virus zou komen. Ik hoop dus zeker dat dit beleid blijft bestaan.”

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief