Afbeelding
Foto: Opsporing Verzocht

Drie tips binnengekomen over granaten bij Baliëndijk en Kleine Krogt

Door: Advertorial Algemeen

BREDA - De politie heeft naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht al drie tips binnen gekregen over de serie bedreigingen die een Bredase familie heeft getroffen. Daarbij werden onder andere meerdere handgranaten geplaatst. 

Op 23 mei 2021 werd op het rolluik bij een bakkerij aan de Baliëndijk in Breda een granaat aangetroffen. In de nacht van 29 op 30 mei 2021 werd een granaat achtergelaten bij een bandenbedrijf aan de Kleine Krogt in Breda. Bij beide zaken werden al eerder explosieven aangetroffen. 

De incidenten maken deel uit van een reeks waaronder ook een schietincident in Breda en een afpersingspoging in Oudenbosch die gericht lijken te zijn tegen een 39-jarige Bredanaar en zijn familie. Ondanks vier arrestaties voor deze zaken kwam er geen eind aan de reeks bedreigingen.

De politie daarom op zoek naar tips. Er zijn onder andere beelden en een geluidsfragment gedeeld. Dat gebeurde dinsdagavond in de uitzending van opsporing verzocht. Sindsdien kwamen er drie nieuwe tips binnen bij de politie.