Advocaat Peter Schouten in de rechtbank.
Advocaat Peter Schouten in de rechtbank. Foto: Wijnand Nijs

Bredase advocaat Peter Schouten wil leger inzetten om mediabedrijven te beschermen

Door: redactie Algemeen

BREDA - De Bredase advocaat Peter Schouten vindt dat het misschien tijd wordt om eenheden van het leger of de Koninklijke Marechaussee in te zetten om mediabedrijven te beschermen. Hiermee reageert hij op de dreiging waardoor gisteravond de uitzending van RTL Boulevard niet door kon gaan. 

Afgelopen dinsdag werd kort na de uitzending van RTL Boulevard misdaadverslaggever Peter R. de Vries neergeschoten op straat. De live-uitzending van het programma kon zaterdagavond vervolgens niet doorgaan vanwege een ernstige bedreiging uit de hoek van de georganiseerde misdaad. De studio aan het Leidseplein in Amsterdam moest volledig ontruimd worden. Volgens Peter Schouten, advocaat van kroongetuige Nabil B. in het Marengo-proces, wordt het tijd om het leger of de Koninklijke Marechaussee in te zetten om mediabedrijven te beschermen tegen psychoterreur. “Ik zeg: laten we allemaal ons steentje bijdragen aan het bestrijden van geweld door drugscriminelen en criminele organisaties. Belastinggeld, tips, nieuwe wetgeving, manschappen en niet bang zijn”, aldus de Bredase advocaat op Twitter. In reactie op een Twitteraar die vraagt of er op iedere straathoek van Amsterdam een paar militairen moeten reageert Schouten: “Ik had het over het leggen van een ring van marechaussees/soldaten om een televisiestudio te beschermen, zodat een geplande uitzending altijd door kan gaan. Een fast respons team. Kosten: ca. 250 miljoen per jaar.”

De advocaat vindt vooral dat er een plan B moet zijn voor alle media. “We moeten vechten tegen de, wat ik noem, een ‘bommeldingmentaliteit’, waarin (televisie)redacties meteen onruimd moeten worden en de uitzending of redactiewerk moet worden onderbroken en/of uitgesteld”, schrijft hij op Twitter. “Plan B is dat op een kazerne in de buurt van Hilversum of Amsterdam (bijv. de Koningin Máxima Kazerne in Badhoevedorp) een televisiestudio is gebouwd met genoeg faciliteiten om de uitzending van bedreigde programma’s, zoals nu Boulevard, van daaruit meteen over te kunnen nemen.” 

Tekst gaat verder na Tweet. 

Tanja Groen
Ook roept Schouten op Twitter op één miljoen tipgeld op te halen voor Tanja Groen. "Mag ik u iets vragen? Ik ken Peter R. De Vries al ruim 30 jaar en als ik iets weet dan is het dat hij geen medelijden wil maar nu zou zeggen: get the job done. Hoe mooi zou het zijn als hij wakker wordt en wij kunnen vertellen dat de 1 miljoen tipgeld voor Tanja Groen binnen is", schrijft hij in een Tweet. "Wilt u mij helpen dat voor hem te realiseren? Doneer s.v.p. Retweet en media, radio, tv, blogs help ff mee vandaag https://stichtingdegoudentip.nl/nl/." In de uitzending van RTL Boulevard afgelopen woensdag, die volledig in het teken stond van De Vries, werd aandacht besteed aan de zaak van Tanja Groen. In die uitzending bleek hoe belangrijk stichting de Gouden Tip is voor Peter R. de Vries. Inmiddels staat de teller al op 470.802 euro. 

Tekst gaat verder na Tweet. 

Bescherming
De Bredase advocaat werd dinsdagavond na de aanslag op Peter R. de Vries rond 23.00 uur vanuit zijn woning naar een veilige plek gebracht. Daarvoor was al de hele avond (zwaarbewapende) politie op de been in de wijk waar Schouten woont. Sindsdien wordt Schouten beschermd. Wel ging hij afgelopen vrijdag, samen met Onno de Jong, onder strikte beveiliging langs in de studio van RTL Boulevard om hun steun te betuigen. Ook legden de advocaten een bloemetje neer op de Lange Leidsedwarsstraat.