<p>De jeugdhelden van Breda gingen afgelopen week eindelijk op hun welverdiende uitje.</p>

De jeugdhelden van Breda gingen afgelopen week eindelijk op hun welverdiende uitje.

(Foto: ChaTime)

Bredase jeugdhelden in het zonnetje gezet tijdens speciaal uitje

BREDA - Op 20 november, de dag van de rechten van het kind kregen acht Bredase jeugdhelden van burgemeester Depla een lintje. Door de coronacrisis konden zij echter niet meteen op hun welverdiende uitje, tot afgelopen week. Toen werden de kinderen getrakteerd op een leuke middag en wat lekkers. 


In het kader van de dag van de rechten van het kind heeft Breda afgelopen november acht jeugdhelden, waaronder vijf corona-jeugdhelden, in het zonnetje gezet. Zij ontvingen een lintje van burgemeester Paul Depla met de titel ‘Jeugdheld van Breda’. Met die initiatief wil de gemeente speciale aandacht vragen voor jongeren die zich hebben ingezet om Breda een nog mooiere en sociale plek in Nederland te maken. Normaal gesproken hoort er een bijzondere uitreiking en een welverdiend uitje bij het lintje, maar dat kon in november door de geldende coronamaatregelen niet doorgaan. 

Daarom werd daar afgelopen woensdag ‘gewoon’ nog tijd voor gemaakt. De acht Bredase jeugdhelden verzamelden zich bij Baai, waar ze werden getrakteerd op iets lekkers. Ook gingen ze super trots op de foto met hun medaille, de burgemeester en reporters van ChaTime, die ook aanwezig waren bij het uitje. Eén van de aanwezige helden is negenjarige Sam Gazan. Hij is een echte held voor de wijk. “Ik zet me in voor een veilige buurt want er wordt kei hard gereden in onze wijk. Dat is gevaarlijk.” Ook zet hij zich in voor zieke kinderen. Daarom laat hij zijn haren groeien voor Stichting Haarwensen, zodat zij daar een pruik voor zieke kinderen voor kunnen maken. Een andere held die woensdag genoot van een heerlijke middag is de zesjarige Senna Farag. Zij kocht van haar zakgeld mondkapjes en handgels die ze vervolgens uitdeelde aan de bewoners van woonzorgcentrum Westerwiek. “Ik word blij van mensen helpen”, vertelt de aan de reporters van ChaTime. “Ik weet ook al wat ik later wil worden: kapster en dan begin in mijn eigen kapsalon.” 

De zes andere Bredase jeugdhelden zijn Pam Ponte (10), Stefano van der Linde (15), Demi de Bruin (14) en de zusjes Elin (11), Noor (9) en Sophie (6). Lees de bijzondere daden die zij het afgelopen jaar verrichten hier.


De negenjarige Sam.  - Foto: ChaTime


De zesjarige Senna. - Foto: ChaTime


De jeugdhelden van Breda gingen afgelopen week eindelijk op hun welverdiende uitje. - Foto: ChaTime

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief