Foto: Gemeente Breda

Het wordt steeds drukker op de fietspaden rond Breda, en dat zorgt voor irritaties en onveiligheid

BREDA / ALPHEN-CHAAM - Het wordt steeds drukker op de fietspaden rondom Breda. Onder andere met e-bikes, recreatieve fietsers, wielrenners en mountainbikers zorgen samen voor grote drukte op de paden. Soms leidt dat tot irritaties tussen fietsers die er een ander tempo op nahouden. Hoog tijd dus voor een nieuw ‘verkeersbord’, stelt de gemeente Breda. “Hou het gezellig; geef elkaar de ruimte”. 


De wethouders Daan Quaars (Breda) en Frank van Raak (Alphen-Chaam) voegden zondagochtend de daad bij het woord en gaven elkaar alle ruimte bij het in gebruik nemen van de eerste twee fietsborden langs het populaire fietspad tussen Ulvenhout en Alphen. De twee gemeenten werken de laatste jaren samen op het gebied van fietsveiligheid. De twee borden staan op de gemeentegrens tussen Alphen-Chaam en Breda, op het kruispunt van de Geerbroekseweg en de Royaaldreef. Tijdens de zomervakantie worden meer borden langs de route geplaatst.

“Breda en Alphen-Chaam hebben recreatief fietsen en genieten van de omgeving hoog op de agenda staan”, legt Van Raak uit. “Maar als er meer fietsers komen, kunnen er ook problemen ontstaan en we horen van mensen dat ze zich soms niet veilig meer voelen op de fietspaden. Daarom hebben we de handen ineen geslagen en zijn tot deze campagne gekomen.”

“Dit is het drukste recreatieve fietspad in de omgeving”, vult wethouder Quaars aan. “Een geweldig fietspad, waar ik zelf ook heel graag en vaak fiets. Het afgelopen coronajaar hebben steeds meer mensen het (e)fietsen ontdekt en de komst van La Vuelta Holanda in 2022 is natuurlijk ook fantastische reclame voor de fietssport. Hoe dan ook: Ik vertrouw erop dat we elkaar de ruimte en de fun gunnen!”

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief