Willeke Geerts legt Danyel uit wat een chauffeur doet
Willeke Geerts legt Danyel uit wat een chauffeur doet (Foto: Anton Verbeek)

Danyel (5) redde zijn vriendje, en is nu de jongste Held van Breda

BREDA - Danyel van den Boogaard (5) uit Breda redde in februari zijn vriendje die door het ijs was gezakt. Hij is te jong om een kinderlintje te krijgen en daarom organiseerde Helden van Breda voor hem een bezoek aan de vrijwillige brandweer. 


Het is een bijzonder verhaal. Tijdens de hevige vorst was de 5-jarige Danyel aan het buitenspelen met een vriendje. Dat jongetje zakte door het ijs, maar kon door adequaat handelen van Danyel uit het water worden gehaald. Het verhaal kwam terecht bij Anita van der Helm van de Helden van Breda. Zij besloot als beloning een mooie dag te regelen voor Danyel.


Er werd gekozen voor een bezoek aan de brandweer, omdat Danyel hen eigenlijk had geholpen. Maar de keuze werd ook gemaakt ook vanwege Willeke Geerts, bevelvoerder op auto’s in Ulvenhout en Chaam. Zij is zelf ook Held van Breda. Afgelopen weekend gaf ze een rondleiding aan Danyel en zijn familie. Ze beantwoordde al zijn vragen en gaf hem een sleutelhanger en andere leuke herinnerdingen mee. “Het leukst was een ritje met de brandweerauto”, zei Danyel na afloop. De taart die hij mee naar huis nam, werd thuis gedeeld met vriendjes. Zo kon Danyel ze gelijk van alles over zijn spannende bezoek vertellen.

Het zal nog even duren voordat Danyel zich kan aanmelden bij de vrijwillige brandweer, want dat mag pas vanaf 18 jaar. Maar de helm die Danyel opzette, stond hem geweldig. De complete reportage van fotograaf Anton Verbeek is te zien op https://www.heldenvanbreda.nl..

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief