Foto: Crossmark breda

Graffiti ontsiert de schutting vol foto’s bij ‘t Zoet

BREDA - De 165 meter lange schutting vol foto’s en informatie over het verleden, heden en de toekomst van het voormalig CSM-terrein is door graffiti flink ontsierd. Op Facebook wordt teleurgesteld gereageerd op de bekladdingen. “Het schoonmaken kost weer geld, waar we andere leuke dingen mee hadden willen doen.”


Het voormalig CSM-terrein heeft een rijk verleden, én een boeiende toekomst. Want het terrein van zo’n 26 hectare werd afgelopen jaar samen door de gemeente en de provincie gekocht, en zal een belangrijk plek gaan worden voor Breda met zowel wonen, natuur, recreëren en werken. 

Om Bredanaars kennis te laten maken met het verleden, heden en de toekomst van het terrein werd op 17 mei gestart met de realisatie van een schutting vol foto’s en informatie van maar liefst 165 lang, die vanaf de Markkade is te bewonderen. Maar die schutting wordt nu ontsierd met graffiti. “Wat tof dat jullie onze schutting zo mooi vinden! Maar om daar nou een heleboel keer een tag op te zetten, had van ons eigenlijk niet gehoeven”, laat CrossMark Breda weten. “Kon je op wachten, zei de één. Gaat niet gebeuren, want veel te mooi, zei de ander. Helaas kregen de eersten gelijk. Enfin, we gaan de boel maar schoon laten maken, want dit ziet er niet uit zo. Kost weer geld, waar we andere leuke dingen mee hadden willen doen.”

Historische beelden
Het stadsarchief Breda zorgde voor de historische beelden, die in chronologische volgorde vanaf het spoorviaduct zijn geplaatst. Korte teksten vertellen wat er op de foto’s te zien is. De Bredase fotograaf TPJ Verhoeven legde vast hoe het gebied er nu bij ligt. Stedenbouwkundigen van de gemeente Breda maakten een aantal ‘artist impressies’ die een indruk geven hoe dit gebied er in de toekomst misschien uit komt te zien.


 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief