Foto: Uitgeverij Em. de Jong

Na meer dan 30 jaar valt het doek voor Weekblad Nieuw Ginneken: ‘Met pijn in het hart’

BREDA - Na meer dan dertig jaar valt het doek voor Weekblad Nieuw Ginneken. Het blad, dat uitgegeven wordt door Uitgeverij Em. de Jong verschijnt voor het laatst in week 30. 


Sinds 1989 wordt Weekblad Nieuw Ginneken uitgegeven door Uitgeverij Em. de Jong in Baarle-Nassau. Al meer dan 30 jaar leverde de uitgeverij een huis-aan-huisblad vol artikelen uit Breda-Zuid, Bavel en Ulvenhout met af en toe berichten uit Galder en Strijbeek. “Maar ook iedere week reclame en acties van lokale ondernemers die zich op positieve wijze presenteren. Ondernemers uit het eigen dorp, bij u om de hoek”, aldus Em. de Jong. “Die formule van lokale advertenties en lokale verhalen heeft lange tijd succesvol gefungeerd, maar toch valt het doek nu voor Weekblad Nieuw Ginneken, met pijn in het hart. In week 30 (volgende week) verschijnt de allerlaatste editie.”

 De laatste tijd bleek het niet haalbaar om slechts een deel van de gemeente Breda (Bavel, Ulvenhout) en een klein deel van de gemeente Alphen-Chaam (Galder, Strijbeek, Ulvenhout en Bavel AC) te bedienen. Daar waar de andere weekbladen van Em. de Jong hele gemeenten bestrijken, was Weekblad Nieuw Ginneken hierop altijd een uitzondering. “Vanuit de visie van Uitgeverij Em. de Jong, waarbij er per gemeente uiteindelijk één huis-aan-huisblad in de bus valt, is daarom besloten om te stoppen met Weekblad Nieuw Ginneken. In week 30 geven we deze voor het laatst uit. Daarna is Breda Vandaag het weekblad voor de gemeente Breda.”

Overgangsfase 

Voor de lezers uit de gemeente Alphen-Chaam (Galder, Strijbeek en Ulvenhout/Bavel AC) geldt dat deze kernen worden aangesloten bij het verzorgingsgebied van abonnementenblad Ons Weekblad, het Weekblad van Baarle-Nassau en Alphen-Chaam. Dit betekent concreet dat zij tot eind oktober Ons Weekblad (gratis) huis-aan-huis in de brievenbus krijgen. “Gedurende deze tijd geven we lezers de mogelijkheid om een abonnement op Ons Weekblad af te sluiten, geheel vrijblijvend overigens.”

Bregje Kop
 




NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief