Foto: Tierra Mallorca

Vrouw denkt woning te huren, maar wordt voor honderden euro’s opgelicht

BREDA - Een vrouw is afgelopen zomer opgelicht bij de huur van een appartement in Breda. Ze ondertekende een huurcontract en maakte de huur over, maar de verhuur bleek een oplichter te zijn die er met het geld vandoor ging. Woensdagavond is de man aangehouden in Vlissingen.


In mei 2020 zag een vrouw uit Brabant op een besloten Facebookpagina dat er een appartement werd aangeboden in Breda. Omdat de vrouw op zoek was naar woonruimte reageerde ze op de advertentie. Ze maakte een afspraak met de verhuurder om de woning te bekijken.

Afgesproken werd dat de vrouw in augustus van dat jaar haar intrek zou nemen. Het huurcontract werd ondertekend en de vrouw was, zo dacht zij, voorzien van fijne woonruimte. Helaas ging dat feest niet door. Na maanden wachten op berichten van de verhuurder en het overmaken van geld naar zijn rekening, bleek in augustus dat de vrouw was opgelicht. Het slachtoffer had geen huis en ook het betaalde geld, enkele honderden euro’s, was ze kwijt.

De vrouw deed, zoals wel meer mensen die contact hadden gehad met deze man, aangifte van oplichting bij de politie. De politie kwam de man op het spoor. Woensdagavond 15 september rond 19.00 uur belden agenten, na een tip, aan bij een woning in Vlissingen. Daar troffen zij een man van 51 jaar oud, zonder bekende woonplaats in Nederland. Dit was de man die verdacht wordt van de oplichting. 

Hij is aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. De man zit daar nog vast. Hij wordt gehoord door rechercheurs die de zaak in onderzoek hebben.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief