Foto: Perry Roovers

Agent schoot uit noodweer op verdachte met mes in Breda

BREDA - De agent die op maandag 14 juni op een verdachte schoot in de Balfortstraat deed dat uit noodweer. Dat laat het Openbaar Ministerie dinsdag weten na een onderzoek van de Rijksrecherche naar het incident. 


Op 14 juni werden rond 21.50 uur door de meldkamer diverse politie-eenheden naar de Balfortstraat in Breda gestuurd vanwege een aantal overlastmeldingen. De politie trof de verdachte aan op het balkon. De man schreeuwde en bekogelde de politie met bierflesjes. Ook verscheen de verdachte op zijn balkon met een mes in zijn handen.

Twee agenten liepen naar de voordeur van de verdachte met een schild, om te voorkomen dat de verdachte de straat op zou rennen. Plotseling ging de deur open en kwam de verdachte met een mes naar buiten gelopen. De agenten sommeerden de verdachte het mes te laten vallen en dreigden met pepperspray. Desondanks liet de verdachte het mes niet los en bewoog in de richting van de agenten. De agent schoot één keer op de verdachte, waarna de verdachte kon worden aangehouden.

Noodweer
Op basis van het onderzoek van de Rijksrecherche heeft het Openbaar Ministerie geoordeeld dat de agent heeft geschoten uit noodweer. De verdachte moet op 13 december voor de rechtbank verschijnen voor de inhoudelijke behandeling.