Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

Lichtjestocht trekt vanavond niet door het centrum: Geen derde demonstratie voor 076aan

Door: Advertorial Algemeen

BREDA - Eigenlijk zou vanavond de derde demonstratie van 076aan plaatsvinden. Maar de organisatie kreeg geen vergunning voor een lichtjestocht door de stad. Daarom zal het in Breda donker blijven vanavond. 

De lichtjestocht zou de derde demonstratie van 076aan zijn. Eerder kwamen er al honderden mensen op de been om mee te demonstreren door de straten van Breda. De boodschap van 076aan is duidelijk: Stop de lockdown en de coronapas, en leer met het coronavirus leven. 

Mede-organisator Joost Eras keek enorm uit naar de lichtjestocht die vanavond zou plaatsvinden. Deze keer zou de tocht namelijk naast Breda ook in allerlei andere steden plaatsvinden. Maar begin deze week werd duidelijk dat 076aan toch de stekker uit de demonstratie moest trekken. “De gemeente stond ons alleen maar toe om op het Chasséveld statisch bijeen te komen”, legt Eras uit. Die regelt hanteert de gemeente omdat alleen dan de 1,5 meter afstand in acht genomen kan worden. Als de organistoren mensen toch zouden oproepen om samen te komen en de coronaregels te overtreden, zouden zij een boete van 15.000 euro kunnen krijgen.

“Onder deze omstandigheden zien wij geen mogelijkheid om de mooie sfeer en dynamiek van verbinding samen met al onze vrijwilligers, verkeersregelaars en sfeerbewakers, door alle lagen van de samenleving heen neer te zetten. Wij voelen dat er een mooie brede beweging ontstaan is in de laatste weken en samen hebben wij een groot bereik.”