Foto: Bredavandaag

GGD combineert testen en vaccineren bij de Heerbaan, locatie Breepark sluit volgende week

BREDA - Vanaf vandaag wordt testen en vaccineren geconcentreerd op de locatie aan de Heerbaan in Breda. Elders in West-Brabant is goede ervaring met eenzelfde combinatie opgedaan, stelt wethouder Arjen van Drunen. Dit betekent dat de locatie op Breepark vanaf 23 mei definitief de deuren zal sluiten. 


Hiermee wordt het weer mogelijk Breepark volledig te benutten als evenementenlocatie.

De GGD verwacht dat het gemiddeld aantal mensen dat de locatie op de Heerbaan dagelijks bezoekt gelijk blijft of daalt. Het aantal bezoekers dat zich laat testen op COVID-19 is de afgelopen tijd namelijk flink afgenomen. Ook het aantal vaccinaties in de regio neemt af. Daarom heeft GGD West-Brabant besloten om het testen en vaccineren op dezelfde locatie aan te bieden. In de ochtend is de locatie geopend voor het testen en in de middag voor het vaccineren. De locatie is voorlopig zeven dagen per week open. 

De GGD verwacht per dag maximaal 80 testen in de ochtend uit te voeren en maximaal 150 vaccinaties in de middag. Ter vergelijking: op de drukste dagen zijn op deze locatie zo’n 1.800 mensen per dag getest. De locatie aan de Kemelstede blijft goed bereikbaar via de Zuidelijke Rondweg, de Claudius Prinsenlaan en de Heerbaan. De parkeersituatie bij het gebouw blijft op dezelfde manier geregeld.

Stadskantoor 
Het Stadskantoor in Breda blijft voorlopig open als vaccinatielocatie. Inwoners van Breda kunnen hier op vrije inloop terecht voor een coronaprik. We zien hier nog steeds een aanloop van circa 100 mensen per dag.

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief