Afbeelding
Foto: Jans Schulting

Partij voor de Dieren schrikt van circus met dieren in Breda: ‘Dit is niet wenselijk’

Door: Redactie Politiek

BREDA - De Bredase raadsfractie van de Partij voor de Dieren (PvdD) is geschrokken van het gebruik van dieren bij circus Bossle. Vanaf vrijdag is het circus ruim twee weken in het Westerpark te aanschouwen. De PvdD was hier enthousiast over totdat de fractie erachter kwam dat er ook dieren in worden gezet voor het uitvoeren van kunstjes.

De Bredase raadsfractie van de Partij voor de Dieren (PvdD) is geschrokken van het gebruik van dieren bij circus Bossle. ‘’Met veel plezier nam de Partij voor de Dieren Breda kennis van het neerstrijken circus Bossle in het Westerpark’’, zo schrijft de fractie het college aan. ‘’Hoe ontzettend gaaf is het om de jongleurs, lenige acrobaten, messenwerpers, vuurspuwers en clowns in actie te zien. Tot de schrik van de Partij voor de Dieren zagen we echter dat het circus ook dieren inzet voor het uitvoeren van kunstjes en vermaak.’’

De fractie geeft aan dat waar de jongleurs, acrobaten, messenwerpers, vuurspuwers en clowns vrijwillig kiezen om de circustent te betreden hier bij de dieren geen sprake van is. 

Onwenselijk en verouderd

De Partij voor de Dieren is van mening dat het gebruik van dieren onwenselijk is. Daarnaast vinden ze bij de partij dat het gebruik van dieren in het circus totaal verouderd is. De partij zal in overleg gaan met het college waarbij het ook zal kijken of het circus bereid gevonden kan worden de shows zonder dieren op te voeren.