deelnemers maken naambordjes voor Bredase Holocaustslachtoffers
deelnemers maken naambordjes voor Bredase Holocaustslachtoffers Foto: Jeroen Neus

Dit weekend herdenkt Breda de Joodse holocaustslachtoffers met 111 naambordjes

Algemeen

BREDA - Onder de titel Namen en Nummers maken Bredanaars op 28 augustus samen een tijdelijk monument voor de Joodse Holocaustslachtoffers uit de stad.

Van de 111 namen van slachtoffers zijn er nu 103 ‘geadopteerd’ en is er een naambordje voor gemaakt op een houten plankje. Tussen 15 uur en 17 uur kunnen de naambordjes op een grote plattegrond van de stad worden gelegd. Die plattegrond van hout is gemaakt door vrijwilligers van de Theaterwerkplaats Breda. 

Van 17.30 uur tot 18.00 uur vindt de gezamenlijke herdenking plaats op de hoek van de Speelhuislaan en de Stationslaan. De herdenking begint met een korte dansvoorstelling die Dansnest en Bureau Pees speciaal voor de herdenking gemaakt hebben. De mensen die hun zelfgemaakte naambordjes neerleggen doorlopen eerst een kort ritueel traject om de omgekomen Bredanaars te herdenken. Langs de route op de Speelhuislaan is muziek van Martin Peulen en Yvonne Lewin. Het koor Tegen de wind mee zingt de namen van de slachtoffers. Het begin van de herdenking wordt aangekondigd door het luiden van de Nassauklok van de Grote Kerk. Ook de klokken van de kathedraal en het begijnhof zullen op dat moment luiden.

Aanmelden naambordje maken
De herdenking is voor iedereen toegankelijk. Mensen die nog een naambordje willen maken kunnen zich aanmelden via info@verhalis.nl