Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

BUas ondersteunt medewerkers met de gestegen energielasten

Door: Michel Claessens Algemeen

BREDA - Vanwege de fors gestegen energielasten krijgen medewerkers van de BUas een eenmalige tegemoetkoming ter verlichting van deze lasten. Deze regeling is mede tot stand gekomen door constructief en vlot overleg met de BUas medezeggenschapsraad en de vakbonden.

De fors gestegen energielasten zijn problematisch voor veel huishoudens en ook voor de medewerkers van de BUas. BUas gaat hun medewerkers daarom een stukje tegemoetkomen ter verlichting van die problematiek. Alle medewerkers met een regulier fulltime contract ontvangen een eenmalige netto tegemoetkoming van 185 euro  en medewerkers met een regulier contract tot en met CAO-schaal 8 ontvangen 370 euro. De uitbetaling daarvan zal plaatsvinden via de salarisbetaling van september.

Deze regeling is mede tot stand gekomen door constructief en vlot overleg met de BUas medezeggenschapsraad en de vakbonden. Het wordt gefinancierd met behulp van de zogenaamde DAM-gelden. Andere zaken die vanuit de DAM-gelden (Decentrale Arbeidsvoorwaarden Middelen) zijn bekostigd zijn bijvoorbeeld woon-werkvergoedingen en de fruitbox bij BUas.