Afbeelding

Zoon Pierre Kartner: ‘Mijn vader overleed aan botkanker’

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - Pierre Kartner, ook wel bekend als Vader Abraham, overleed aan botkanker. Dat heeft zijn zoon, Walter Kartner, gezegd tegen weekblad Privé. De familie van de Bredase zanger maakte twee weken geleden bekend dat Kartner op 87-jarige leeftijd overleden was. 

“Het begon met rugklachten, waarna hij al vrij snel te horen kreeg dat hij er rekening mee moest houden dat er niets meer aan te doen was. De ziekte had zich door zijn hele lichaam verspreid”, aldus Walter in Privé. Volgens Walter legde zijn vader zich ‘wonderbaarlijke snel’ neer bij dit slechte nieuws. “Zoals hij altijd zei wanneer er iets tegenzat in het leven: ‘er zijn zaken die zijn zoals ze zijn’.”

Volgens Walter probeerde Kartner tot op het laatste moment nog zo veel mogelijk van het leven te genieten. Ook maakte hij nog volop muziek. “Dan kroop hij af en toe achter zijn keyboard om liedjes te schrijven. Op zijn tablet volgde hij het nieuws en af en toe had hij een mindere dag. Maar papa was nooit depressief.” De zanger is uiteindelijk thuis gestorven.

Kartner is op dinsdag 8 november overleden, en vrijdag 11 november begraven. “Wie is er niet mee opgegroeid? Van het Kleine Café aan de Haven tot de Smurfen. Breda verliest een markant persoon. We wensen familie en vrienden veel sterkte met verwerken van dit verlies”, zei burgemeester Depla eerder.