Afbeelding
Foto: Coca Cola

Coca Cola kersttruck komt dit weekend naar Breda

Door: Redactie Algemeen

BREDA - Dit weekend opent Breda officieel het kerstseizoen. Dat gebeurt op de Grote Markt. Daar zal de Kerstman staan met de Coca Cola kersttruck, en om 16.30 uur gaan alle lampjes in de grote kerstboom aan.

Aanstaande zaterdag opent Breda officieel het kerstseizoen. En dat doet Breda onder andere met een bezoek van de Kerstman. Hij zal van 12:00 uur tot 20:00 uur met de Coca Cola kersttruck op de Grote Markt staan. Daar zingt het kerstkoor BSUR vanaf 15:00 uur kerstliedjes, en om 16:30 uur opent de Kerstman het kerstseizoen door de lampjes van de grote kerstboom op de Grote Markt aan te zetten.

Er is die middag van alles te beleven in de binnenstad. Iedereen mag zijn/haar eigen kerstwens in de boom hangen, op de kerstwensbordjes die gratis af te halen zijn in het kersthuisje. En om de kerstman een handje te helpen met de lichtjes, kunnen er ook zelfgemaakte lampionnen meegenomen worden. 

De Coca Cola Kersttruck haalt deze middag geld op voor het goede doel. Er worden taartjes verkocht voor 0,50 cent. De opbrengst gaat naar Het Rode Kruis.

Lichtjes speurtocht
Vanaf 17 december kunnen Bredanaars meedoen aan een sprookjes puzzel-speurtocht langs de lichtjes in de stad. In de sprookjesachtige speurtocht kunnen kinderen lichtjeself Sprokkel helpen om 15 verdwenen lichtjes terug te vinden. De speurtocht voert dwars door de binnenstad langs de etalages van Bredase winkeliers, waar de deelnemers op zoek gaan naar de lichtjes en naar letters. De speurtocht is te lopen tot 8 januari 2023 en start op de Grote Markt.