Afbeelding

De gemeenten Breda, Geertruidenberg en Drimmelen gaan samenwerken op het gebied van afvalinzameling en -verwerking

Door: Michel Claessens Algemeen

BREDA - Gemeenten Breda, Geertruidenberg en Drimmelen zijn een samenwerking begonnen op het gebied van afvalinzameling en -verwerking. Gemeente Breda gaat per 1 januari het oud papier en karton van de gemeente Drimmelen en Geertruidenberg inzamelen en verwerken. Hierdoor hopen de gemeentes dat het werk efficiƫnter en goedkoper kan worden uitgevoerd.

Donderdag 22 december hebben de wethouders Peter Bakker (Breda), Harry Bakker (Drimmelen) en Tommie Mertens (Geertruidenberg) de samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Vanaf 1 januari 2023 zal het oud papier en karton van de gemeente Drimmelen en Geertruidenberg vanuit Breda worden ingezameld en verwerkt. Door samen te werken hopen de gemeenten te profiteren van schaalvoordelen. Het werk zou efficiĆ«nter kunnen worden uitgevoerd waardoor er kosten worden bespaard. Ook worden de gemeenten, door de afvalstromen te bundelen, een sterkere speler op de markt van afvalstromen en kunnen de gemeenten onderling kennis en informatie uitwisselen op het gebied van afval en circulariteit. 

Donderdag werd ook een elektrische inzamelwagen gepresenteerd. Deze wagen is voorzien van illustraties waarin de samenwerking tussen de drie gemeentes op een vrolijke manier tot uiting komt. Door zo veel mogelijk een elektrische inzamelwagen in te zetten in Geertruidenberg en Drimmelen wordt er geprobeerd invulling te geven aan klimaatambities die de drie gemeenten hebben.