Afbeelding
Foto: Dok19

Brutale dieven stelen uit werkbus bij Dok19, café deelt de beelden

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Dieven hebben hun slag geslagen bij Dok19. Terwijl daar hard gewerkt werd door klusjesmannen, stalen dieven spullen uit hun werkbus. Het café deelt de beelden op sociale media.

"Helaas zijn er weer wat idioten die het nodig vinden om andersmans spullen te jatten", schrijft Roger Omers, eigenaar van Dok19 op de Instagrampagina van het café. "Zoals je ziet op het filmpje hebben ze voor niemand respect en jatten ze zelfs van de klusjesmannen die boven bij Dokkie aan het werk zijn. Gelukkig hebben wij cameratoezicht in de zaak en buiten op het terras. Deze beelden sturen we meteen door naar de politie en delen wij deze op onze socials om ervoor te zorgen dat het niet meer gebeurt."

Op de beelden is te zien hoe twee mannen voor het café staan, terwijl iemand die aan het werk is bij het café spullen uit een werkbus aan het laden is. Terwijl deze persoon naar binnen loopt, steelt één van de twee mannen snel spullen van de passagiersstoel van de bus. Daarna gaat het tweetal er vandoor. Dok heeft de beelden gedeeld met de politie. Roger waarschuwt zijn volgers wel: ‘Indien er zich verdachte situaties afspelen, ga dan AUB niet voor eigen rechter spelen, dit is zo ontzettend belangrijk! Wat moet je wel doen als je iets verdachts ziet? Licht dan meteen het personeel in van Dok. Zij weten welke stappen geoorloofd zijn en benaderen dan ook indien nodig de horecapolitie."

Roger laat weten dat er extra camera’s geplaatst gaan worden bij Dok19 en dat het café in gesprek is met Kaplock om beveiligde kapstokken te realiseren bij Dok.