Paul Rüpp en koning Willem-Alexander
Paul Rüpp en koning Willem-Alexander Foto: Hanneke Marcelis

Paul Rüpp is uitbehandeld en legt ambt als burgemeester neer

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Paul Rüpp legt zijn functie als burgemeester van Maashorst neer. De Bredanaar en voormalig Avans-bestuursvoorzitter kreeg in het najaar van 2022 de diagnose kanker, maar de behandelingen sloegen niet aan zoals gehoopt. Daarom heeft hij moeten beslissen geen verdere behandelingen te ondergaan. “ Dat dit een verdrietig en moeilijk besluit is, spreekt voor zich. Ook de consequenties vallen mij zwaar. Ik ben genoodzaakt mijn ambt als burgemeester neer te leggen.”

Paul Rüpp (65) legt zijn functie als burgemeester van Maashorst neer. De geboren Bredanaar startte op 1 januari 2022 in die functie, nadat hij van 2009 tot 2021 voorzitter van het College van Bestuur van Avans Hogeschool was. 

In het najaar van 2022 kreeg hij de diagnose kanker in een ongeneeslijke vorm. “Een onverwachte wending in mijn leven, die ik niet had zien aankomen. Samen met mijn gezin besloot ik behandelingen te ondergaan die mijn perspectief wellicht konden verbeteren. Helaas hebben deze behandelingen niet gebracht wat ik hoopte. Zeer recent is gebleken dat mijn gezondheid kwetsbaarder is geworden in plaats van beter. Ik heb er dan ook voor gekozen geen verdere behandelingen meer te ondergaan”, laat hij in een verklaring weten. “Dat dit een verdrietig en moeilijk besluit is, spreekt voor zich. Ook de consequenties vallen mij zwaar. Ik ben genoodzaakt mijn ambt als burgemeester neer te leggen. Een functie die ik met zoveel plezier, trots en vol plannen voor onze nieuwe gemeente Maashorst ben begonnen. Dat ik deze keuze zo snel moet maken, is een grote teleurstelling. Ik wil mijn tijd en energie nu vooral besteden aan wat mij het meest dierbaar is: mijn gezin. Ik ben ongelooflijk trots en dankbaar dat ik uw burgemeester mocht zijn. Veel dank daarvoor. Ik wens iedereen alle goeds! En dank ook eenieder die via brieven, kaarten, bloemen, cadeaus en wat dies meer zij mij in de afgelopen periode heeft gesteund. Dat heeft werkelijk goed gedaan. Maar ook daaraan komt nu een eind. Geen bloemen, boeken enz. meer en ik kon de persoonlijke post al vaak niet beantwoorden, dat gaat zeker nu niet meer lukken.”