Afbeelding
Foto: Thushara Verhoeven

Ook dit jaar kunnen Bredase hardlopers weer een Bredaille ontvangen

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - Ook dit jaar mogen alle hardlopers, die tenminste aan drie Bredase hardloopevenementen deelnemen, weer een Bredaille in ontvangst nemen. De inschrijvingen hiervoor zijn onlangs van start gegaan. De officiële uitreiking van de Bredaille is na de Singelloop en vindt plaats in de Grote Kerk. 

De Bredaille is in het leven geroepen om meer bekendheid te genereren voor de hardloopevenementen in Breda. De campagne, ontwikkeld door creatief bureau Wars, is een samenwerking tussen de gemeente Breda, atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop. Vorig jaar mochten zo’n 200 Bredanaars een Bredaille in ontvangst nemen. 

“Het was vorig jaar fantastisch om te zien hoe fanatiek Bredase hardlopers kunnen zijn om de trots van Breda om hun nek te hangen“, aldus Daan Quaars, wethouder sport van Breda. “We zagen ook echt een verschil in aanmelding voor de ‘kleinere’ loopevenementen. Dit jaar hopen we het aantal te verdubbelen en ik heb er alle vertrouwen in dat ik al die mensen na de Singelloop trots in de Grote Kerk zie staan.”

Het eerste evenement waar meelopers voor kunnen kiezen is de Haagse Beemdenloop op 28 mei. Door deze meteen mee te lopen zijn er nog twee te gaan na de zomer. Om dit unieke stukje eremetaal in ontvangst te mogen nemen moeten deelnemers zich aanmelden voor minimaal drie evenementen. Na het aanmelden op bredaille.nl moet er nog wel een aanmelding gedaan worden bij de hardloopevenementen zelf.