Afbeelding
Foto: Politie

Zes maanden cel voor man die rondreed met wapens, wiet en munitie

Door: redactie Algemeen

BREDA - De rechtbank heeft dinsdag een verdachte veroordeeld voor een gevangenisstraf van zes maanden voor het voor handen hebben van 500 gram wiet, wapens en munitie. Het is niet de eerste keer dat de man gepakt wordt. Op zijn strafblad staan meerdere soortgelijke zaken. 

In november 2019 werd een auto waarin de verdachte reed aan de kant gezet. Bij controle bleek er 500 gram wiet in het voertuig te liggen. De drugs zouden van de mede-verdachten zijn geweest. Het was de bedoeling om deze drugs in Breda te verkopen. Daarnaast zou de verdachte zich ook schuldig hebben gemaakt aan het hebben van een vuurwapen en bijbehorende munitie in zijn auto op de openbare weg. “Het ongecontroleerde bezit van wapens brengt een onaanvaardbaar risico voor de veiligheid met zich mee”, aldus de rechtbank. “Met name de combinatie van het aanwezig hebben van drugs en wapens achten wij ernstig.”

Uit het strafblad van de verdachte blijkt dat hij vaker gepakt is met wapens op zak. De rechtbank houdt hier in strafverzwarende zin rekening mee. 

“Normaliter wordt voor enkel het wapenbezit een onvoorwaardelijke gevangenisstraf voor de duur van 8 maanden opgelegd”, aldus de rechtbank. “Verdachte heeft naast het wapenbezit ook nog hennep in zijn bezit gehad. Omdat de uitspraak in deze zaak het wettelijke termijn heeft overschreden, zal de rechtbank een korting op de straf van ruim twee maanden toepassen.” Daardoor krijgt de man uiteindelijk een gevangenisstraf opgelegd van zes maanden, met aftrek van het voorarrest.