Nederlandse records voor Johanny Gelens
Nederlandse records voor Johanny Gelens Foto: Wouter Schelvis

Sprint-atleten succesvol op Nederlands kampioenschap Para-Atletiek

Algemeen

BREDA - Zondag werd het Nederlands kampioenschap Para-Atletiek georganiseerd bij atletiekvereniging Prins Hendrik in Vught. De Bredase atletiekvereniging Sprint was vertegenwoordigd met vier atleten. Albert van der Mee en Jeanette Mertens als Sprint lid en Noortje van Bindsbergen en Johanny Gelens trainend bij Sprinttrainers.

Albert van der Mee is al jarenlang een succesvolle Para-atleet in de klasse voor visueel beperkten. Ook nu wist hij weer drie gouden medailles te winnen met zowel speer en discuswerpen als bij het kogelstoten. Volgende week zal hij met zijn prestaties weer veel punten verzamelen in de mastercompetitie voor validen. Noortje van Bindsbergen, trainend bij een trainster van Sprint, behaalde ook drie gouden medailles maar nu bij het zittend discus en speerwerpen en zittend kogelstoten. 

Johanny Gelens van Running Blind Breda wist op indrukwekkende wijze zowel de 100 meter als de 1500 meter te winnen. Op beide afstanden vestigde ze een nieuw Nederlands record. Jeanette Mertens verbeterde haar persoonlijk en tevens clubrecord met clubthrow. Een Paralympisch werponderdeel voor atleten met een ernstige beperking. Ze kwam tot een afstand van 2 meter 94. 

Atletiekvereniging Sprint kent een grote afdeling aangepast sporten voor jong en oud. “Kom een keer vrijblijvend meedoen”, aldus de vereniging. : Er zijn veel mogelijkheden ook voor sporters met een ernstige beperking. Je kunt hardlopen, springen, werpen of framerunning proberen. Informatie: secretariaat.aas@avsprint.nl