Uitvaartverzorgers Ellen, Marc, Ronald, Pierre en Dennis.
Uitvaartverzorgers Ellen, Marc, Ronald, Pierre en Dennis. (Imirafoto)

Persoonlijke aandacht staat centraal bij Zuylen

  Bedrijvig Nieuws

BREDA - Tijd, aandacht en oprechte empathie. Ellen Oostdam en Dennis Vrolijk, beiden uitvaartverzorger bij Zuylen, aarzelen geen moment. Dat maakt Zuylen bijzonder. "Wij mogen als uitvaartverzorgers de tijd besteden aan een uitvaart die wij nodig vinden", vertelt Ellen.


Een werkdag van een uitvaartverzorger begint met een telefoontje, vertelt Ellen. "Dan condoleer je uiteraard de nabestaanden en vraag je naar de situatie. Is het plotseling, was iemand ziek of op leeftijd? Soms heb je contact met de persoon die gaat overlijden en neem je met hem of haar de uitvaart door." Het motief voor zo'n contact wisselt. "Bijvoorbeeld dat ze kinderen of partner er niet mee willen opzadelen."

De uitvaartverzorger treft nabestaanden op een moeilijk moment. Toch moeten er stapsgewijs wel beslissingen genomen worden. "Je moet enorme voelsprieten hebben, alert zijn op wat mensen zeggen, maar ook op wat ze niet zeggen. Dat ook benoemen", vertelt Ellen.

Er kan veel
Als het gaat om het afscheid en de uitvaart is er vaak meer mogelijk dan mensen denken, vult Dennis aan. "Vaak wordt in het bekende patroon gedacht, van een afscheid in de aula, met wat beelden, muziek en gedichten. Maar er kan veel meer. Dat vertellen wij ook. Het gaat erom dat er een afscheid komt, dat past bij het leven van de overledene. En dat kan ook een bijeenkomst zijn in een horecagelegenheid."  

Hoofd uitvaartverzorging Ronald de Kanter onderstreept dat. "Het gaat echt om de wens van de overledene en die van de familie, die is leidend. Anders dan bij een verzekeraar, beginnen wij blanco. Niks is in beton gegoten. Wij bepalen niet wat er gebeurt, dat doen de nabestaanden zelf."

Misverstand
Een misverstand wil hij wegnemen. "Wij verzorgen dus ook de uitvaart op de plaats waar dat gewenst is. Dat kan hier, maar ook in Bergen op Zoom of Maastricht. Een uitvaart is bij ons echt maatwerk. We geven de uitvaart vorm zoals mensen dat willen, en waar ze willen."

De persoonlijke aandacht die uitvaartverzorgers Pierre, Ronald, Ellen, Marc en Dennis geven, maakt het werk bijzonder en maakt ook Zuylen bijzonder. "Je bouwt in korte tijd een vertrouwensband op met mensen", zo vat Ellen het samen. "Daarom hebben onze klanten ook één aanspreekpunt. Degene van ons die naar de mensen toegaat, doet ook de uitvaart. Wij houden contact, en de mensen hebben ook ons mobiele nummer. Ze kunnen altijd bellen met vragen."    

Betekenisvol  
Het werk als uitvaartverzorger is betekenisvol, weet Ellen. "Wij nemen zorgen weg door praktische zaken te regelen en mee te denken. Het is fijn dat je in een trieste periode wensen van mensen kunt omzetten in daden. Het is dankbaar werk."

Dennis: "Je kunt richting geven in een moeilijke periode."

Zuylen: alles onder één dak
Zuylen is veel meer dan een team van betrokken uitvaartverzorgers. Zuylen heeft alles onder één dak. Een eigen begraafplaats en crematorium, een mortuarium en eigen aula's met sfeervolle koffiekamers  en een mortuarium. "Daarmee hebben we alles in de hand", geeft hoofd uitvaartverzorging Ronald de Kanter aan. "We kunnen alles zelf en we doen ook alles zelf."

Het werkgebied van Zuylen strekt zich uit van Willemstad tot Antwerpen en van Bergen op Zoom tot Hilvarenbeek. "We zijn er voor iedereen. Onze kracht is onze diversiteit." Ook steeds meer mensen uit België weten Zuylen te vinden vanwege de dienstverlening.

Transparante kosten
De kosten van een uitvaart? "Na één à twee dagen hebben we een transparante kostenbegroting. Mensen hebben op bijna alles invloed, zoals de  keuze voor kaarten, drankjes of bijvoorbeeld een rouwauto", aldus De Kanter. Vaak wordt gedacht dat een crematie goedkoper is. "Maar dat is niet per definitie zo. We hebben een basisuitvaart, maar je kunt het vanuit daar zo gek maken als je zelf wilt."

(gesponsord verhaal)

Zuylen Uitvaartverzorging
Tuinzigtlaan 11
4813 XH Breda

Telefoon: 076 521 68 77
E-mail: info@zuylen.nl

Exclusief voor mensen die bij Zuylen een uitvaart regelen, is er de mogelijkheid voor een Bredase kist, gemaakt van Bredaas hout.
Exclusief voor mensen die bij Zuylen een uitvaart regelen, is er de mogelijkheid voor een Bredase kist, gemaakt van Bredaas hout.
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief