Neem maandag maar vast vrij

  Column

Nou, tis serieus voorbij met de komkommertijd; ga d'r maar eens rustig voor zitten want er zullen prioriteiten gesteld moeten gaan worden de komende dagen!!!! En als die weer-goden daarboven nou ook nog een kléin beetje meewerken (of moeten we toch nog naar de Heilige Klara????), dan komt 't helemaal goed in 't Ginneken en op de Harleydag, want dat zijn uiteraard dé evenementen dit weekend!


't Ginneken is gisteren al begonnen met "bruisen"; ik heb de eerste dag/avond dus gemist, maar ik hoop dat er toch wel wat mensen de storm getrotseerd hebben en ik neem aan dat Cyril Havermans niet is weggewaaid!!
Sorry, ik begin dus een bietje laat met de tipke's, maar ja, ik heb vakantie, en 't kwam er effe niet eerder van!!

Maar goed; t/m zondag duurt het feest in 't Ginneken dus nog, met veel live-muziek, expositie's, braderie en 2e hands-boekenmarkt, diverse activiteiten voor de kinderen, de kermis, 't straattheater, dichtkunst, natuurschoon en dit jaar voor 't eerst een klassiek concert aan de Mark! En natuurlijk is er de gelegenheid om iets te eten of te drinken, maar daar komen de meesten niet voor... Voor het volledige programma verwijs ik u naar de site: www.bruisendginneken.nl, maar uiteraard zal ik u de nodige highlights niet onthouden!

Donderdag 14 augustus
As we speak is 't literaire festival al aan de gang in 't Ginneken en op 't podium op 't Ginnekenmarktje staan The Blue Grass Boogiemen (genre spreekt voor zich!) te spelen.

Vanaf 15.00 uur is er ook live-muziek op 't podum bij Ome Jan voor; "Labryenco"; Flamenco in combinatie met Wereldmuziek.
Om half 6 wordt dit podium overgenomen door het Fenando Lewis Duo; ik weet niet wie Ferry meeneemt, maar dat zou héél goed pianist Co Vergouwen kunnen zijn, want daar speelt ie later op de avond namelijk ook mee op het binnenpodium!!
Om kwart voor 8 is er op ditzelfde buitenpodium nog een optreden van de Nederpopband "Van Binnen".

Ook vanaf 7 uur weer live-muziek op 't Ginnekenmarktje van 't Nick van der Schoot Trio + Vincent Houdijk (Funk/Jazz).

Om half 8 begint het "Duivelsburgconcert"; een klassiek concert in intieme setting aan de Mark bij de Duivelsbrug, met o.a. tenor Jorge Castro die stukken uit opera's en musicals ten gehore zal brengen. Presentatie is in handen van Lucie Hillen. Het lijkt me wel verstandig om te reserveren (misschien is 't al lang uitverkocht??), want er zijn maar een beperkt aantal kaarten; kaartjes voor op de tribune kosten 20,-. Je kunt ook een tafel reserveren in het Paviljoen in de tuin van de Laurentiuskerk, maar die kosten wel 75,-! Daarvoor krijg en er wel een diner bij, een wijnproeverij, èn een nazit met Joep Peeters die diverse solisten gaat begeleiden. Je kunt 't concert ook (gratis) vanaf de Duivelsbrug bekijken/beluisteren, maar ik heb geen idee hoeveel je er dan wel of niet van meekrijgt. Een feestje voor de "happy few" lijkt mij, maar dat hoeft helemaal niet verkeerd te zijn!

Dan is er vanaf 11 uur nog een spetterende supersessie o.l.v. Lewis & Strik (of Strik & Lewis, vind ik persoonlijk beter klinken) op 't cafépodium bij Oncle Jean! Ferry en Chris (of Chris & Ferry) zitten er maar liefst 3 dagen, maar wel elke keer anders! Vanavond worden ze in ieder geval bijgestaan door super-pianist Co Vergouwen! Supersession part 1!
Maak 't niet te laat, want 't is pas dónderdag...

Vrijdag 15 augustus
En dan mogen wij, List & Leenders, vandaag de spits afbijten (niet allemaal mailen dat 't "Het" spits afbijten is, dat weet ik namelijk wel, maar dat vind ik lelijk, vandaar). We beginnen op tijd, dan hebben we nog wat aan onze avond :))
Vanaf 14.00 uur (ja, serieus waar) strooien we weer een aantal mooie liedjes uit over het flanerende publiek en de vroege gasten van café Oncle Jean en d;n Arme Duvel! Waarschijnlijk beginnen die eerst aan de koffie, maar we spelen tot een uur of half 5, dus wij brengen u op een prettige manier langzaam naar 't biertje of de rosé! (van mij mag je d'r ook gewoon mee begínnen, maar dan haal je Supession part 2 niet meer om 11 uur 's-avonds!!)
Maar, allez, we zien u graag om 2 uur op 't podium vóór Oncle Jean!
Daarna kunt u gerust blijven, want wij worden om 5 uur afgelost door 't Joep Peeters Trio; gaat goedkomen dus!

Wij, Leenders en ik, denken dat ze bij 't maken van 't programma de omschrijving van ons beider repertoire omgewisseld hebben... bij List & Leenders staat namelijk "Jazz & Swing", en bij Joep staat "Easy Pop"...
u mag 't zeggen!!!!! Maakt ons niet uit hoor! We spelen d'r wel een punt aan!
In al dit Ginnekens Gebruis zou je bijna vergeten dat vandaag ook de laatste En Plein Public-voorstellingen plaats vinden!! Deze keer in de práchtige wijk De Belcrum! Speelplaats is het pleintje tussen de Polderstraat en de Veestraat. Om half 5 een spannende interactieve voorstelling voor de kleintjes (3+) "Huisje". Daarna speelt en danst het gezelschap "Vloeistof" de voorstelling "Honden Geluk" (half 8), en om half 10 wordt de film "Sideways" vertoont.

Terug naar 't Ginneken.
Om 5 uur begint "Vagabound" (acoustische pop) op het POB-podium. Dit podium staat in de Raadhuisstraat, om de hoek bij café Moeke zeg maar. Na Vagabound is 't de beurt aan "Somewhere Man" (7 uur), akoustische pop van de broertjes Crielaard, die voorheen de band "Teaser" vormden.

Op het podium op 't Ginnekenmarktje begint om 7 uur Flirt Perfect met vele disco en soul-klassiekers! Misschien is er nog een plekkie om te dansen??

Het pretorkest Tarfouffe loopt ook nog ergens rond, maar om half 8 begint op de Ginnekenweg (tegenover Ome Jan dus) Bosco! Ook altijd errug gezellig natuurlijk!

Dan weer echte pop-covers uit de jaren 80 en verder op het POB-podium aan de Raadhuisstraat door "Rednoze"; zij beginnen om 9 uur!
En dan om 11 uur; ín Ome Jan; Supersession Part II van Strik & Lewis! Met weer ándere sessie-gasten!

Zaterdag 16 augustus
Alsof er niets gebeurd is begint het eerste concert op 't podium bij Ome Jan voor gewoon weer om 14.00 uur!!!
Americana van "Good Till Now"; zowel covers als eigen werk. Ben ik eigenlijk wel benieuwd naar, dus ik ga m'n best doen!!!!!
Zij worden om 4 uur afgelost door de dames-Big Band "Dutchess of Swing", dus u kunt gewoon lekker blijven hangen!

In de tuin achter de Laurentiuskerk vanaf 2 uur Jazz & Poetry met verhalen, dichters en muziek van Naomi's Jazzquartet. Effe iets héél anders!!
Op 't podium op de Ginnekenmarkt zingt Dolorcanto Smartlappen en Zeemansliederen vanaf half 3!

Ik wil het Ginneken héél even verlaten om, voor de liefhebbers van de Carillon-klanken van onze Grote Kerk, toch ook even te melden dat er óók om 4 uur deze middag een Beiaard Concert plaats vindt in de binnenstad! Speciale nieuwe composities van Daan Manneke en Jacques Maassen worden ten gehoren gebracht door gast-beiaardiers: beste luisterplek is de tuin van de Lutherse Kerk (ingang Stadserf).

Terug naar 't Ginneken:
Om 4 uur is er ook weer een optreden op het POB-podium aan de Raadhuisstraat van de singer-songwriter Gitta.
(dat is die zangeres die we laatste gemist hebben in 't Hijgend Hert Chrétien! Dit is je kans!).
Daarna, om 7 uur speelt op hetzelfde podium daar de pop-rockband "Communication Breakdown".

Ook om 7 uur, op het Ginneken-markt-podium bij Moeke en Boerke Verschuren swingen bij de live-muziek van "Souled Out". Al ben ik bang dat daar geen plek voor is (voor swingen bedoel ik...).

Er loopt ook nog ergens een Big Salsa Band rond (ik weet niet waar; misschien wel overal),
en om kwart over 7 begint tegenover Ome Jan de "Amstel Cover Band".
Ehh..., ja, een coverband dus (geen idee!).

Om 9 uur het laatste optreden op het POB-podium aan de Raahuisstraat; pop en rock van "Vision of Johanna".

En dan natuurlijk; om 11 uur Supersession Part III van Strik & Lewis!! Deze liegt er niet om want ze krijgen versterking van organist Rob Geboers en, één van de allerbeste zangeressen van Nederland (is echt zo): Simone Roerade!!! Bij Oncle Jean binnen dus!

Het enige lastige van dit hele verhaal is dat tegelijkertijd in de binnenstad als aanloopje op morgen doodleuk de Harley-Night is begonnen!!!!!!!!! (willen ze ons dóód hebben ofzo??).
Vanaf 8 uur live-muziek bij de Bruine Pij op 't Kerkplein van de band CC-Rider. Daarna gaat 't door in café Friends (acoustisch duo Anouk en Bram) en in café Catch 22 met de Brian Tambling Band (vanaf 10 uur dus).

Zondag 17 augustus
De laatste feest-dag in 't Ginneken met een grote hoofdrol voor het Straattheater.
Op 't ginnekenmarktje wordt nog opgetreden door Ton & Tonnie (??) en de Small Town Big Band, en op het buitenpodium bij Oncle Jean speelt vanaf kwart voor 2 de Zundertse band Rita Lynn, en die is erg leuk! Ze spelen tot ongeveer half 6.

Dan is er ook nog vandaag "Plein Air aan de Mark"; even voor de verandering een rustgevende combi van kunst, natuur en cultuur met schilders en dichters tussen het natuurschoon in het Markdal tussen 13.00 en 18.00 uur.

Ik ga daar waarschijnlijk niet veel van meemaken want het is vandaag HARLEY DAG!!!!!!!

Met natuurlijk een heleboel Harley's en Harley-rijders en rijdsters (hoewel... de Lady's Bike Show gaat niet door vanwege te weinig aanmeldingen...; wa's da nou dames?????), Harley-kraampjes, Harley-stunts en bier bier en nog's bier, maar natuurlijk ook met een heleboel muziek.
Ik heb geprobeerd 't een klein beetje op een rijtje te zetten voor mezelf, en laat u d'r meteen van meegenieten!
Succes!

13.00 uur Kerkplein Lekke Band
13.00 uur St. Janstraat 4 Bier op Luyken
13.00 uur Oude Vest Big Shampoo & the Hairstylers
13.30 uur Grote Markt Memo Gonzales & the Bluescasters

Grote Markt The Cactus Cowboys (ik denk in de pauze van Memo Gonzales en/of daarna)

13.30 uur Havermarkt Fast Forward
14.00 uur Kasteelplein The Pine Box Boys (mannen met báárden!)
14.00 uur Halstraat The Stacy Cats
(Bommel)

14.15 uur St. Janstraat Bluestooth
15.00 uur Mezz T99 (!!!!!!)
(outside on Mainstreet)

15.15 uur(?) Oude Vest Jos Ansems (Elvix)
15.30 uur St. Janstraat Cold Shot
16.00 uur Van Coothplein Solid 6 (soul)
16.00 uur Veemarktstraat 100% Katoen
16.00 uur Kasteelplein Into The Arena (Hardrock met Peerke Verschuuren!)

16.00 uur Kerkplein Idiot Proof
16.45 uur St. Janstraat Dimestore Hoodoo
18.00 uur St. Janstraat Southside Bluesband
18.30 uur (?) Veemarktstraat Kazoo
19.00 uur De Speeltuin Jimi Hendrix Tribute sessie: Stone Free
19.30 uur St. Janstraat Jamsessie
20.00 uur Kerkplein Walter Lavent Band
Het láátste (snik) optreden van Walter, Bob (en Stef?), Debke, Alex en Frank en Arlo!!
Ze stoppen waar ze ooit zijn begonnen; op 't Kerkplein bij de Bruine Pij. Don't miss it!!

Nou, gaat 'r maar aan staan!
('t werkt niet zo goed met mijn Tab-toets, maar je komt er vast wel uit!!!!!)

Ik zal best wel wat vergeten zijn; maar er zal niemand zeuren dat er "te weinig tipke's" waren deze week......

Ik adviseer wèl om gewoon maandag vrij te nemen.
En dan wel dinsdagavond weer gewoon naar 't park natuurlijk (oh ja, en als 't regent..... is NIET gevaarlijk; ga je NIET dood van...); laatste keer met Buscemi, feat. Squadra Bossa; schijnt dé grote klapper te worden!!!!!!!!

To all you die-hards: Veel plezier en tot ergens!!!
Groetjes,
MarionFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief