Stoelendans

  Column

Staan op de B-side. Maar nu nog even niet. NAC heeft nog niet alle maatregelen genomen die nodig zijn voor de vergunning. Het komt goed, maar wanneer? Daar zeggen de hoge heren even niets meer over, wijs geworden door deze struikelpartij.
Bekijk het van de luchtige kans: NAC heeft meteen een goede oefening voor als het weer Europees voetbal haalt, want dan moeten de stoeltjes ook weer terug.
Staanplaatsen. Het lijkt terug naar de vorige eeuw, waar de Sky-box en businessseats nog uitgevonden moesten worden, waar voetbal nog niet om het grote geld ging en betalen nog met de gulden. Voetbal uit de eredivisie in een uurtje werd samengevat, en niet eens alle wedstrijden, maar alleen de wedstrijden die uitverkoren waren en dus bezoek kregen van een camerateam plus verslaggever.
Maar de fans willen graag staan. En de fanatiekste staan ook al jaren. Op hun stoel, of ervoor. Het levert ‘een stukje extra beleving op’, zou een doorgewinterde marketingmanager zeggen. Gelukkig moeten ze daar op de B-side niets van hebben. Zoals ze bij NAC ook niets van sfeeracties moeten hebben. Of trommels. Of van Willem II.
Zodat het ondanks de weinig spannende afleveringen van de afgelopen jaren, weer een leuk voetbalmiddagje wordt. Of misschien wel kolkend.
Wijnand Nijs